Premiership
7

Man. City lako protiv West Bromwicha, Džeki 16 minuta

Piše: J. H.
(Foto: AFP)
Manchester CIty je bez problema na svom Etihad stadionu savladao West Bromwich rezultatom 4:0. Golove za Građane postigli su Aguero, Silva i Tevez. Edin Džeko je ušao u igru u 74. minuti.

Već u šestoj minuti Manchester City je poveo preko Argentinca Kuna Aguera koji je postigao prelijep gol. U narednom periodu, Aguero i Tevez napravili su nekoliko lijepih šansi ali se rezultat nije mijenjao. Španac David Silva je u 21. i 22. minuti imao odlične dvije prilike, ali je golman West Bromwicha odbranio udarce.

U 31. minuti Tevez i Richards napravili su sjajnu akciju, ali je ponovo golman gostujuće ekipe izašao kao pobjednik nakon što je Richards šutirao ka golu.

Igrači Cityja do kraja prvog poluvremena konstantno su prijetili golu gostiju, ali bez konkretne realizacije. Samir Nasri je početkom drugog poluvremena volejom šutirao prema golu Bromwicha ali je lopta otišla pored stative.

Ponovo je Aguero u 54. minuti bio strijelac za vodstvo Cityja od 2:0. Asistent mu je bio Samir Nasri. Pet minuta kasnije Carlos tevez je postigao treći gol za Građane. Ovo je bila sjajna akcija Aguera i Nasrija koji je pustio loptu do Teveza kojem nije bilo teško poslati loptu u gol gostiju.

U 64. minuti, City je vodio sa 4:0. Silva je lobom preko golmana Fostera postigao lijep gol. Edin Džeko je ušao u 74. minuti a igru je napustio strijelac dva gola Kun Aguero.

Džeko je mogao do gola u 83. minuti ali loptu koju je poslao Samir Nasri napadač bh. reprezentacije nije stigao.