Premierhip
0

Manchester City pobijedio Bolton sa 2:0, Džeko ušao u 61. minuti

Sarajevo-x.com
Golovima Gaela Clichyja i Marija Balotellija Man. City je danas pobijedio ekipu Boltona. Edin Džeko je ušao u 61. minuti utakmice.

Prvu šansu na utakmici imao je Manchester City preko Samira Nasrija ali je odbrana odlično reagovala. Već u drugoj minuti Mario Balotelli pogodio je stativu.

Balotelli je ponovo bio u šansi u petoj minuti ali je šutirao nekoliko centimetara od stative. U 13. minuti Yaya Toure šutirao je prema golu Bogdana ali je bio neprecizan. Bolton je uzvratio preko Davida N'Goga, ali je Francuz također bio neprecizan.

U 23. minuti Građani su došli u vodstvo preko Gaela Clichyja.

Najraspoloženiji igrač Cityja Mario Balotelli imao je priliku da poveća vodstvo svog tima na 2:0, ali je šutirao iznad gola.

Ryo Miyaichi šutirao je prema golu Cityja u 37. minuti ali je golman Joe Hart vrhovim prstiju odbranio udarac ovog mladog Japanca.

Poluvrijeme utkmice na Etihad Stadionu završilo je minimalnim vodstvom Cityja.

Već u prvoj minuti nastavka Balotelli je ponovo imao stopostotnu šansu, ali je golman Boltona Bogdan izašao kao pobjednik.

Reprezentativac BiH Edin Džeko ušao je u igru u 61. minuti. Preko Marija Balotellija, City je povećao vodstvo na 2:0 u 69. minuti. Asistent kod gola bio je Adam Johnson.

Edin Džeko imao je šut u 90. minuti prema golu dnas odličnog Bogdana, ali se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao.

Asmir Begović danas je bio među stativama Stoke Cityja koji je pobijedio Norwich na svom stadionu rezultatom 1-0.

Premierhip, 27. kolo:

Manchester City - Bolton 2-0 (Clichy 23, Balotelli 69)

Stoke City - Norwich C. 1-0 (M. Etherington 72)