Nogomet
4

Mamadou Sakho prihvatio rezultate pozitivnog doping testa, čeka se suspenzija

Klix.ba
Mamadou Sakho i Dejan Lovren (Foto: EPA)
Mamadou Sakho i Dejan Lovren (Foto: EPA)
Štoper Liverpoola i francuske reprezentacije Mamadou Sakho bio je pozitivan na doping testu nakon meča protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu u četvrtfinalu Evropske lige i nije podnio žalbu iako je imao pravo na to.

Sakho je bio pozitivan na supstancu za sagorijevanje masti i imao je rok da do proteklog utorka podnese žalbu na rezultate i zatraži "B" uzorak, ali nije to učinio, već je prihvatio rezultate.

Reprezentativac Francuske još uvijek nije suspendovan, ali Liverpool ga nije stavio na spisak igrača za protekli meč protiv Newcastlea u Premiershipu i neće putovati sa Redsima na gostovanje protiv Villarreala u polufinalu Evropske lige ovog četvrtka.

Liverpool se još uvijek nije oglasio povodom ovog slučaja, ali jeste legenda Liverpoola Jamie Carragher koji je kazao da je Sakho ovim loše utjecao na svoj ugled i ugled kluba.

Timski kolega Sakha, Kolo Toure imao je slično iskustvo dok je igrao za Manchester City i bio je suspendovan na šest mjeseci neigranja.

Ovo se desilo u jako nezgodnom trenutku za Sakha pošto je ušao u formu i skoro sigurno bi kotirao za prvu postavu reprezentacije Francuske na predstojećem Euru. Ovako, očekuje ga višemjesečna suspenzija.