Nogomet
13

Mali vještac se vraća: Juan Sebastian Veron u 42. godini ponovo u dresu Estudiantesa

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Jedan od najboljih veznih igrača s kraja 20. i početka 21. vijeka Juan Sebastian Veron se vraća na zelene terene i to na najviši nivo.

Iako je u martu zagazio u 42. godinu života, legendarni Argentinac je odlučio pojačati matični klub Estudiantes koji je trenutni lider argentinskog prvenstva.

Veron je svoju bogatu karijeru počeo i završio u Estudiantesu, a tokom karijere nosio je dresove Boca Juniorsa, Sampdorije, Parme, Lazija, Manchester Uniteda, Chelseaja i Intera.

Zanimljivo, od 2012. godine je uporedo bio igrač i sportski direktor Estudiantesa, a nakon što je 2014. godine odlučio okačiti kopačke o klin, postao je i predsjednik kluba.

Mali vještac, kako ga zovu u Argentini, je nedavno najavio da će se vratiti na teren ukoliko klub proda 65 posto sezonskih ulaznica na renoviranom stadionu "Jorge Luis Hirschi". S obzirom na Veronovu popularnost u La Plati, to se desilo u roku od nekoliko dana nakon njegovog obećanja.

Veron će se podvrgnuti 50-dnevnom strogom trening-režimu kako bi se vratio u formu i očekuje se da zaigra već u januaru.

"Vidim ga u formaciji 4-2-3-1 iza napadača, tako može savršeno sarađivati sa ostatkom ekipe. Njegovo iskustvo će mnogo pomoći mladim igračima. Veron je odlična osoba i dat će nam više nego što možemo zamisliti", istakao je trener Estudiantesa Nelson Vivas, Veronov nekadašnji saigrač iz reprezentacije.

Veron je u dresu Argentine od 1996. do 2010. godine nastupio 73 puta postigavši devet pogodaka.