Nogomet
0

Maradona i Veron se posvađali na Utakmici mira koju je organizovao papa

Klix.ba
Utakmicu mira koju je organizovao papa Franjo u Rimu zasjenio je verbalni sukob legendarnog argentinskog nogometaša Diega Maradone i njegovog sunarodnjaka, bivše argentinske zvijezde Juana Sebastiana Verona.

Maradona i Veron su utakmicu igrali na suprotnim stranama, a u jednom trenutku je Veron oborio Maradonu koji mu je nakon toga zaprijetio prstom.

Kada je sudija označio kraj prvog poluvremena, Veron i Maradona su se ponovo posvađali, a ozbiljniji sukob nekada sjajnih nogometaša spriječio je treći slavni nogometaš Brazilac Cafu.

"Baš me briga za tebe, govorim ti to u lice idiote", rekao je između ostalog Veronu pedesetpetogodišnji Maradona.

Danas četrdesetjednogodišnji Veron je nastupao za reprezentaciju Argentine od 2008. do 2010. godine kada je Maradona bio selektor.

Ovaj dvojac se sukobljavao i ranije, a Veron je pomogao da Gerardo Martino postane argentinski selektor.

"Veron me je izdao, baš kao što je to učinio Joseu Luisu Calderonu. On se ponaša kao neki direktor. Ne želim imati ništa s njim, kao ni s njegovim ocem. Neću nigdje s njim", izjavio je ljutiti Maradona.

Među zvijezdama koje su nastupile na Utakmici mira bili su Ronaldinho, Edgar Davids i Francesco Totti. Upravo je Totti postigao gol na asistenciju Maradone, a nakon utakmice je izjavio: "Sada mogu otići u penziju, igrao sam s Maradonom".