Nogomet
1

Juan Sebastian Veron u 42. godini potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Estudiantesom

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Juan Sebastian Veron je ispunio obećanje i u 42. godini je potpisao jednoipogodišnji ugovor sa Estudiantesom te se na taj način vratio iz igračke penzije.

Veron, koji se od aktivnog igranja oprostio 2014. godine, danas je i službeno ponovo postao profesionalni igrač.

Jedan od najboljih veznih igrača s kraja 20. i početka 21. vijeka na taj način je ispunio obećanje koje je dao navijačima

Mali vještac, kako ga zovu u Argentini, je u novembru obećao da će se vratiti na teren ukoliko klub proda 65 posto sezonskih ulaznica na renoviranom stadionu "Jorge Luis Hirschi". S obzirom na Veronovu popularnost u La Plati, to se desilo u roku od nekoliko dana nakon njegovog obećanja, a Veron je nakon 50-dnevnog strogog trening-režima došao u zadovoljavajuću fizičku formu, te će zaigrati već u januaru.

Veron je svoju bogatu karijeru počeo i završio u Estudiantesu, a tokom karijere nosio je dresove Boca Juniorsa, Sampdorije, Parme, Lazija, Manchester Uniteda, Chelseaja i Intera.

Zanimljivo, od 2012. godine je uporedo bio igrač i sportski direktor Estudiantesa, a nakon što je 2014. godine odlučio okačiti kopačke o klin, postao je i predsjednik kluba.

Veron je u dresu Argentine od 1996. do 2010. godine nastupio 73 puta postigavši devet pogodaka.