Primera
219

Malaga savladala Real, Barcelona na velikih plus 16

Totalsport
Malaga je ostvarila veliku pobjedu (Foto: AFP)
Malaga je ostvarila veliku pobjedu (Foto: AFP)
U derbiju 17. kola španskog nogometnog prvenstva Malaga je priredila veliko iznenađenje savladavši s 3-2 madridski Real na svom La Rosaleda stadionu...

Svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu nakon dominacije "kraljevskog kluba" u prvih 45 minuta igre, koju ipak nisu uspjeli okruniti golom.

U drugom dijelu gledatelji su mogli vidjeti pravi vatromet prilika i golova na obje strane. Povela je Malaga golom Isca s ruba kaznenog prostora u 49. minuti, Real se vratio 17 minuta kasnije autogolom Sergija Sancheza nakon udarca Karima Benzeme, da bi potom Paragvajac Roque Santa Cruz u dva navrata savladao rezervnog Realovog golmana Antonija Adana u razmaku od samo četiri minute.

Prvi je gol dao poslije odbijanca, nakon što je Adan uspio zaustaviti, ali ne i ukrotiti udarac petom Joaquina, a drugi iz kontranapada, odmjerenim udarcem ljevicom u bliži kut nakon lijepog proigravanja Joaquina u prostor. Do kraja susreta za Real je uspio tek smanjiti Karim Benzema nakon dodavanja Mesuta Özila.

Real je tako pretrpio prvi poraz od Malage nakon 29 uzastopnih međusobnih okršaja u elitnom razredu španskog nogometa (20 pobjeda Reala i 9 remija). Također, ova je utakmica potvrdila da je ekipa Josea Mourinha u krizi budući je propustila pobijediti u tri posljednje utakmice.

Podsjećamo, prvo su remizirali (2-2) protiv Espanyola u prvenstvu, potom izgubili od Celte u Kupu kralja (1-2), da bi sada izgubili od Malage. Mourinhov sastav sada za Barcelonom zaostaje ogromnih 16 bodova i prvenstvo je odlučeno prije polovice sezone.

Primera, 17. kolo:

Malaga - Real Madrid 3-2 (Isco 49, Santa Cruz 73, 76 / Sanchez 66-ag, Benzema 82) Osasuna - Granada 1-2 (Nino 8 / Mainz 41, Benitez 48) Valladolid - Barcelona 1-3 (Guerra 89 / Xavi 43, Messi 58, Tello 90+1) Betis - Mallorca 1-2 (Benat 5 / Victor 30, Marquez 47-11m) Athletic Bilbao - Zaragoza (kasnije)

Tabela: Barcelona 49, At. Madrid 40, Real Madrid 33, Malaga 31, Betis 28...