Nogomet
72

Madridsko finale Lige prvaka večeras u Lisabonu

Piše: Am. Dž.
Foto: EPA
Foto: EPA
Dva madridska kluba, Real i Atletico, sastat će se večeras u Lisabonu u finalu ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Atletico je već postigao historijski uspjeh osvajanjem titule prvaka u Španiji, dok će Real nastojati da postane prva ekipa u historiji Lige prvaka koja će osvojiti 10 trofeja ovog takmičenja.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti neće moći računati na veznjaka Xabija Alonsa, dok će odluka o tome hoće li Karim Benzema igrati, biti donesena uoči početka meča. Ipak, Ancelottija raduje što su najveće zvijezde kluba, Cristiano Ronaldo i Gareth Bale, spremni za dugo očekivano finale.

“To je trofej koji tražimo već dugo, deseti po redu. Od prvog dana sezone osjetili smo pozitivni pritisak osvajanja Lige prvaka”, rekao je Ronaldo, koji je u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka postigao 16 sezona.

S druge strane, u Atleticu su u neizvjesnosti da li će najbolji igrač kluba Diego Costa biti spreman za veliko finale. Veznjak Arda Turan, koji je pretrpio povredu u utakmici protiv Barcelone, također je upitan za meč protiv Reala.

“Ovo finale je za nas nagrada za vrijedan rad tokom sezone. Dobro smo igrali u Evropskoj ligi prije godinu i pol, a nastavili smo ove sezone sa timskim radom koji je svojstven našoj ekipi”, rekao je trener Atletica Simeone.

Sigurno je da ćemo u Lisabonu gledati odličnu utakmicu madridskih rivala.