Nakon visoke pobjede na Maksimiru
0

Lyon demantira nečasne radnje o namještanju rezultata

Totalsport
Igrači Lyona slave pobjedu (Foto: AFP)
Igrači Lyona slave pobjedu (Foto: AFP)
Iz pariškoga su sportskog dnevnika L'Equipea u četvrtak prijepodne zatražili službenu reakciju Lyonova rukovodstva na glasine o namještenoj zagrebačkoj utakmici Lige prvaka.

Na Lyon i Dinamo obrušili su se ponajprije španski mediji, madridski Marca i AS, koji su u častan otpor nogometaša Krunoslava Jurčića posumnjali tragom videosnimke na kojoj je vidljivo da Domagoj Vida poslije petog Lyonova pogotka strijelcu Bafetimbiju Gomisu, koji mu pokušava oteti loptu da bi je čim prije odnio na centar, namiguje i podiže palac u znak odobravanja.

Bernard Lacombe, sportski savjetnik Lyonova predsjednika Jean-Michela Aulasa, odbio je konstrukciju španskih medija nazvavši je monstruoznom.

"Što hoćete od mene? Kažete, svi govore? Pa neka govore", rekao je Lacombe istaknuvši da zlonamjerna podmetanja neće pokvariti Lyonovo slavlje.

Potom je Lacombe pronašao razlog hajke koja je došla iz Španije.

"To nam se Španci osvećuju zato što ih je Yannick Noah nedavno prozvao za kolektivan doping!".

Prošlog je mjeseca Noah, nekad veliki francuski teniser i pobjednik Roland Garrosa iz 1983. godine, javno izrazio sumnje da je iza preporoda španskog sporta, a pobrojio je nogomet, košarku, tenis i biciklizam, zapravo dopingiranje.