Nogomet
2

Löw: Ovo je bila pobjeda volje

Totalsport
Joachim Löw (Foto: EPA)
Joachim Löw (Foto: EPA)
Selektor njemačke reprezentacije Joachim Löw pohvalio je borbenost i upornost svojih nogometaša nakon teško izborene pobjede protiv Alžira u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Elf je tek nakon produžetaka u Porto Alegreu slavio s 2-1 i plasirao se u četvrtfinale u kojem će u petak igrati protiv Francuske. Andre Schürrle i Mesut Özil zabili su za Njemačku u dodatku, dok je strijelac utješnog gola za Alžir bio Abdelmoumene Djabou.

"Na koncu je to bila pobjeda volje. Realno, trebali smo odlučiti utakmicu u osnovnom vremenu jer smo stvorili mnoštvo prilika. U produžecima su svi igrači bili na svome limitu. No, to je tako, ponekad na velikim takmičenjima imaš utakmice poput ove u kojima se moraš boriti do kraja", istaknuo je Löw.

Predstojeći sudar Njemačke i Francuske budi sjećanje na polufinale SP-a 1982. godine kada su produžeci završeni rezultatom 3-3, da bi Elf prošao boljim izvođenjem jedanaesteraca. Francuzi su u produžecima vodili s 3-1, ali su se uporni Nijemci vratili.

"Ne bih želio govoriti o 1982. godini, ali utakmice između Njemačke i Francuske su uvijek bile dramatični klasici. Didier Deschamps je pokrenuo Francuze nakon 2010. godine, imaju puno dobrih igrača poput Karima Benzeme i Oliviera Girouda koji sami mogu odlučiti utakmice. Radujemo se još jednom klasiku", zaključio je Löw.