Nogomet
5

Löw: Imalo je smisla igrati sa Götzeom umjesto Gomeza

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor Njemačke Joachim Löw objasnio je svoju odluku da sinoćnju utakmicu protiv Poljske (0:0) igra sa "lažnom devetkom" Mariom Götzeom.

"Nisam u početnu postavu uvrstio Gomeza jer su Poljaci jaki u skoku te smo željeli doći do gola igrom po zemlji sa Götzeom. Oni bi najviše voljeli da smo centrirali loptu u srce kaznenog prostora jer su tu najjači. Imalo je smisla igrati sa Götzeom, ali nismo napravili što smo trebali. Zadovoljan sam odbranom, ali naš napad nije uradio dovoljno. Puno smo oklijevali sa zadnjim pasom, a kada smo se odlučivali na to, iza lopte je već bilo 10 Poljaka", rekao je Löw, koji je dodao kako je razumljiv mali broj golova na dosadašnjim mečevima.

"Utakmice u grupi su prave bitke, a očekujem mnogo više golova u nokaut fazi. Sve utakmice su do sada završene tijesnim rezultatima, dosta je golova palo u sudijskoj nadoknadi. Ekipe koje su prvi put došle na Euro zahvaljujući proširenju na 24 selekcije se brane sa 10 igrača i čekaju šansu iz kontri. To je razumljivo jer su im ovo utakmice života i daju sve od sebe", rekao je njemački selektor.