Nogomet
146

Joachim Löw: Francuska je zaslužila finale, pobijedit će i Portugalce

Klix.ba
Joachim Löw (Foto: EPA)
Joachim Löw (Foto: EPA)
Njemačka je večerašnjim porazom od Francuske ostala bez finala Eura, a selektor Joachim Löw nije mogao sakriti razočarenje. Ipak, Francuzima je čestitao na pobjedi.

"Francuska je pobijedila 2:0, a kada pobijedite tim rezultatom, onda zaslužujete plasman u finale. Vjerujem da će Francuska pobijediti Portugal, jer me Portugalci nisu impresionirali dosad. Francuska je veoma dobra ekipa, ali smo mi večeras bili bolji", izjavio je Löw.

Požalio se na izostanak nekoliko važnih igrača.

"Khedira i Gomez su povrijeđeni, a Hummels suspendovan. Boateng je napustio utakmicu zbog povrede. Sve su to igrači koje je veoma teško zamijeniti. Ekipa je uradila sve što sam rekao, pokazala hrabrost, tako da igračima nemam šta prigovoriti", rekao je selektor Njemačke.

Naglasio je da su njegovi igrači bili bolji od protivnika.

"Bili smo bolji tim, mnogo smo truda uložili. Međutim, dosuđen je penal minut prije kraja prvog poluvremena, nismo imali sreće. Napravili smo nekoliko šansi, ali ih nismo realizovali. Danas nismo imali sreće koja nam je bila potrebna. Ispali smo 2010. i 2012. godine, protivnici su bili bolji od nas. Danas smo mi bili bolji od Francuske, ali smo ostali bez golova i dobrog rezultata", završio je Löw.