Nogomet
8

Kroos, Low i Khedira: Imamo slabosti, ali smo zadovoljni igrom protiv Ukrajine

Klix.ba
Toni Kroos (Foto: EPA)
Toni Kroos (Foto: EPA)
Njemačka je u 1. kolu grupe C Evropskog prvenstva u Francuskoj savladala Ukrajinu rezultatom 2:0, a njemački selektor Joachim Low i reprezentativci Toni Kroos i Sami Khedira nisu krili zadovoljstvo. Ipak, smatraju da Njemačka može i mora bolje.

Kroos je proglašen najboljim igračem utakmice, što je svojom igrom zaista zaslužio. Pohvalio je saigrače, ali i pozvao na oprez u narednim utakmicama.

"Moja uloga je da otvaram našu igru. Cilj mi je da dodam loptu našim najopsnijim igračima, a to mi je večeras uspjelo. Nadam se da ću tako nastaviti. Svi nogometaši Reala su dočekali Euro dobro raspoloženi, jer smo osvojili Ligu prvaka. Bilo je lijepo pobijediti Ukrajinu, ali se ne želimo zavaravati, to je bila samo prva utakmica. Moramo pametnije igrati da bismo osvojili Euro. Dominirali smo 25 minuta, ali su nas Ukrajinci primorali na nekoliko grešaka, no dobro je završilo na kraju", izjavio je Kroos.

Joachim Low (Foto: EPA)
Joachim Low (Foto: EPA)

Selektor Low je rekao da je zadovoljan igrom svoje ekipe, ali je istakao da ima i grešaka.

"Bila je to utakmica s mnogo tempa, u prvom poluvremenu smo imali problema prema naprijed, gubili smo loptu i omogućavali Ukrajini da igra kontranapade, no, u drugom smo odigrali dobro. Protiv Ukrajine nije bilo lako, ali smo pronašli rješenja i veoma smo zadovoljni. Ukrajinci su bili opasni iz prekida, a mi smo se dobro branili. Bastian Schweinsteiger nas je oduševio", rekao je Low.

Naglasio je važnost utakmice s Poljacima koji također imaju tri boda nakon prvog kola.

"Utakmica s Poljskom će biti odlučujuća i za nas i za njih, jer su obje reprezentacije pobijedile u 1. kolu. Imamo dosta povrijeđenih igrača, ali oni koji su igrali protiv Ukrajine napravili su sjajan posao. U svakom trenutku smo se mogli transformisati iz odbrane u napad. Manuel Neuer je najbolji golman na svijetu", smatra selektor Njemačke.

Sami Khedira (Foto: EPA)
Sami Khedira (Foto: EPA)

Khedira je dodao da Njemačka mora gubiti manji broj lopti, a kada se to dogodi, treba brže reagovati.

"Nije moglo biti baš sve savršeno u prvoj utakmici. Kada naši protivnici budu analizirali utakmicu otkrit će naše slabosti. Kad smo gubili lopte, morali smo reagovati brže. Protok lopte nije bio dobar u prvom poluvremenu, ali se to poboljšalo u drugom", smatra Khedira.