Rumuni u hotelu Zenica
0

Lupescu: Ne brinemo puno zbog paklene atmosfere

ZEDA
(Foto: ZEDA)
Nogometna reprezentacija Rumunije sa sarajevskog aerodroma u četvrtak je direktno otputovala za Zenicu i smjestila se u istoimeni hotel.

Nikome od predstavnika medija nije dozvoljeno da ulazi u hotel, a pravilo važi i za rumunske novinare i TV ekipe. Pres oficir rumunskog tima ipak je iz hotela "izvukao" Ionuta Lupescua, direktora reprezentacije, koji je rumunskim TV ekipama dao izjavu.

Prema njegovim riječima, oni su uzuzetno zadovoljni hotelom i dobrim vremenskim uslovima. Znaju da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta i da će biti paklena atmosfera, ali ih to ne zabrinjava mnogo. Oni su došli igrati i zabilježiti dobar rezultat što bi im donijelo prednost u nastavku kvalifikacija.

O igračima Bosne i Hercegovine Lupescu je bio pun hvale. Za Pjanića je rekao da je glavni bh. igrač i da će sve ići preko njega, ali prava opasnost, kako je istakao, prijeti od Džeke, koji je opasan i željan golova. Ako ga krene, kaže Lupescu, bit će teško rumunskoj odbrani, jer će ga i Misimović tražiti svojim loptama.

Lupescu nije imao primjedbi na kvalitet terena i trave na stadionu Bilino polje i kako kaže "svima je isto - i bh. igrači će igrati na istoj travi".

Konferencija za medije je zakazana za petak u 13 sati, a uvečer će Rumuni trenirati na stadionu Bilino polje.