Najavljuje napadačku igru
31

Lulić: Pobjedom protiv Alžira bismo stekli dodatnu sigurnost

Piše: Dalibor Bošnjak
Senad Lulić (Foto: AFP)
Senad Lulić (Foto: AFP)
Bh. reprezentativac i igrač Lazija Senad Lulić nalazi se s ostatkom reprezentacije naše zemlje u Alžiru, gdje ih u srijedu očekuje prijateljski susret s domaćim timom. Istakao je važnost susreta i želju za pobjedom.

Lulić je za portal Klix.ba rekao da je susret s Alžirom važan zbog stjecanja dodatne sigurnosti i samopouzdanja Zmajeva te da kalkulacija u igri neće biti. Naš tim će igrati napadački.

"Iako prijateljska, ova je utakmica za nas veoma važna, kao i konačan rezultat. Potrebno je da odigramo dobro, jer su ovakve utakmice korisna proba za nas. Ovo je i prilika da isprobamo neke druge mogućnosti koje nismo mogli u kvalifikacijama. Ipak, igrat ćemo ozbiljno jer mi nemamo ekipu koja igra defanzivno. U kvalifikacijama smo dobro igrali, nemamo poraza, pa želimo nastaviti taj niz. Pobjeda bi nam donijela dodatnu sigurnost i samopouzdanje", izjavio je Lulić.

Lulić je zadovoljan svojom formom i formom saigrača na klupskom nivou.

"Dobro je to što pružamo kvalitetne partije u našim klubovima. Trudimo se dati sve od sebe kako bismo zaslužili dres reprezentacije. Zadovoljan sam", rekao je Lulić.

Zmajevi u srijedu od 18 sati igraju prijateljsku utakmicu sa Alžirom.