Tu je i Fodenov sin
37

Ludom slavlju igrača Cityja nije bilo kraja: Grealish s pivom, junaku posvećena i pjesma

D. P.
Veliko slavlje u svlačionici (Foto: Screenshot)
Veliko slavlje u svlačionici (Foto: Screenshot)
Nakon što su nogometaši Manchester Cityja prvi put u klupskoj historiji osvojili Ligu prvaka, uslijedilo je veliko i zasluženo slavlje u svlačionici.

Golom španskog veznjaka Rodrija Manchester City je sinoć u istanbulskom finalu savladao ekipu Intera i tako postao tek drugi engleski klub koji je osvojio "tripletu", trostruku krunu s tri najveća trofeja u sezoni.

Premier ligi i FA Cupu nogometaši Cityja sinoć su dodali i onaj najvažniji trofej, titulu prvaka Evrope. Nakon pobjede nad Interom, uslijedilo je zasluženo slavlje.

Prvo su Građani slavili na terenu Ataturk Arene, a onda se slavlje prenijelo i u svlačionicu.

U centru pažnje ponovo je bio Jack Grealish, sjajni krilni nogometaš koji je dolaskom iz Aston Ville u Manchester City uspio ono zbog čega je i mijenjao klub, a to je da osvaja trofeje.

Uvijek zanimljiv van terena, Grealish je burno slavio, pjevao i snimao se, a u centru pažnje, naravno, bilo je pivo.

S nogometašima Cityja zajedno je slavio i sin Phila Fodena, koji je uvijek dobrodošao u svlačionici i koga su igrači Građana nosili, kao da se radi o trofeju.

Heroju pobjede Rodriju svlačionica je zapjevala poznati hit "Freed from desire", koji je u ovom slučaju preimenovan u "Rodri's on fire". U prilogu pogledajte kako je bilo na proslavi Građana.