Revanš Porta i Manchester Cityja
0

Lucho vjeruje u pobjedu, Yaya Toure poziva na oprez

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
U srijedu navečer se igra uzvratni susret šesnaestine finala Evropske lige u kojem Manchester City, za koji nastupa bh. reprezentativac Edin Džeko, na svom Eastlandsu dočekuje ekipu Porta.

Građani iz prvog susreta imaju prednost 2:1 i vrlo su blizu plasmana u osminu finala Evropske lige. Igrači Porta su itekako razočarani porazom na svom Dragau. Izgubili su, iako su pružili dobru partiju, no, u Manchester ne dolaze s bijelom zastavicom. Oni vjeruju da mogu nadoknaditi zaostatak i plasirati se u osminu finala Evropske lige.

"Naravno, loše je kad izgubite kod kuće u prvoj utakmici, ali mi možemo pobijediti u Manchesteru. Svi Cityjevi igrači su izuzetno kvalitetni, a to znači da moramo biti fokusirani cijelu utakmicu, u suprotnom ćemo svoje greške skupo platiti. Svih 90 minuta moramo odigrati kao što smo odigrali prvo poluvrijeme na stadionu Dragao. Samo tako možemo pobijediti ekipu kakva je Manchester City", rekao je Portov Lucho Gonzales.

Ukoliko pobijedi, Porto će upisati prvu gostujuću pobjedu protiv jedne engleske ekipe.

Jasno je da u Manchester Cityju ne očekuju da se Porto preda bez borbe. Yaya Toure je upozorio da je potreban ozbiljan pristup ovoj utakmici.

"Moramo igrati dobro jer će nam biti teško. Iako imamo prednost, trebamo imati na umu da igramo pred našim navijačima. Ništa još nije gotovo jer Porto ima fantastične igrače. Ovo će biti teška utakmica, ali mi moramo proći dalje", izjavio je Yaya Toure.