Nogomet
3

Lovren: Ne može se igrati protiv 12 igrača, penala nije bilo

Klix.ba
Dejan Lovren u duelu s Fredom (Foto: EPA)
Dejan Lovren u duelu s Fredom (Foto: EPA)
Hrvatska je sinoć na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva poražena od domaćina Brazila rezultatom 3:1. Komšije su nakon utakmice s razlogom bili nezadovoljni suđenjem japanskog sudije Yuichija Nishimure.

Nishimura je nakon blagog duela hrvatskog defanzivca Dejana Lovrena i Freda u kaznenom prostoru Vatrenih prestrogo dosudio jedanaesterac, koji je kod rezultata 1:1 prelomio utakmicu. Neymar je pogodio za 2:1 s bijele tačke, a Brazilcima je na kraju pobjedu od 3:1 donio Oscar.

Lovren je nakon utakmice bio veoma ljut.

"Ne može se igrati protiv 12 igrača. Žao mi je zbog truda u posljednje dvije godine, dođeš ovdje i onda te pokradu. Nismo očekivali da će se to dogoditi. Ako se ovako nastavi, možemo svi predati trofej", izjavio je ljutiti Lovren, piše Dnevnik.hr.

Bijes prema sudiji Nishimuri nije krio.

"Pitao sam ga zašto je dosudio penal, a on je odgovarao na japanskom. Sramota. Uvijek ću priznati svoju grešku, ali penala nije bilo. Pokazali smo da možemo igrati protiv Brazila, najradije bih plakao. U šoku smo, ali ćemo se oporaviti do utakmice u Manausu", kazao je Lovren.