Nogomet
227

Lovćen - Željezničar 0:1: Plavi golom Sadikovića izborili plasman u narednu rundu

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
U uzvratnoj utakmici 1. pretkola Evropske lige Željezničar je u Petrovcu savladao Lovćen rezultatom 1:0 i plasirao su u narednu rundu ovog takmičenja gdje će odmjeriti snage sa makedonskim Metalurgom. Tim sa Grbavice je uz veliku pomoć svojih navijača stigao do konačnog cilja u Crnoj Gori.

Domaći, koji su utakmicu igrali u u Petrovcu, počinju ofanzivno. Igrao se 2. minut kada je Martinović pokušao, ali lopta odlazi preko gola.

U 12. minuti Lovćen ostaje sa igračem manje u polju. Bogdanović je nakon jednog starta povukao za kosu Bučana, a glavni sudija mu je opravdano pokazao crveni karton.

Iako su imali igrača manje domaći nastavljaju napadati. Tako je Božović u 18. minuti izveo slobodnjak, ali lopta odlazi iznad gola.

Nošeni podrškom sa tribina Plavi u 24. minuti stvaraju veliku priliku. Tomić se našao "oči u oči" sa Perovićem. Ipak, čuvar mreže crnogorskog tima brani njegov udarac.

Minut poslije uzvraćaju domaći nakon sjajnog kontranapada. U posljednjim trenucima Kvesić otklanja opasnost.

Tim sa Grbavice pokušavao je do kraja prvog poluvremena postići pogodak. Međutim, nisu uspjeli. Ostalo je 0:0.

U nastavku prvi šef struke Željezničara Admir Adžem u igru ubacuje Nermina Jamaka i sa visokim presingom teži doći do gola.

To Plavi uspjevaju u 56. minuti kada konačno probijaju bedem Lovćena. Čolić je ubacio sa desne strane, a Sadiković matira Perovića za veliko slavlje "Manijaka".

U 62.minuti Božović nakon slobodnog udarca puca visoko preko gola. Sedam minuta poslije Kvesić je oprobao svoj šut, ali nije bio precizan. Nakon toga je uslijedio predio mirnije igre. Plavi su kontrolisali utakmicu, dok su domaći bezuspješno pokušavali ugroziti Antolovića. Najbolju priliku propustio je Vujanović u 90.minuti.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.