Nogomet
2

Adžem: Ovo je tek prvo poluvrijeme; Radonjić: Zadovoljni smo rezultatom

Piše: D. B.
Bh. predstavnik u Evropskoj ligi i crnogorska ekipa Lovćena su večeras u prvoj utakmici 1. pretkola odigrali neriješeno 0:0, a na kraju susreta su zadovoljniji bili gosti.

Trener Lovćena Mojaš Radonjić nije posebno zadovoljan igrom svoje ekipe, ali jeste rezultatom.

"Bila je ovo jedna sjajna atmosfera i sjajni navijači koji su nosili svoju ekipu. Željezničar je bio bolji, a i mi smo imali mogućnosti da napravimo nešto, međutim, nismo uspjeli. Istina je da nismo imali stopostotne šanse, a da je protivnik imao njih nekoliko, pa moramo biti zadovoljni ovim rezultatom. Očigledno je da smo morali igrati bolje, ali nam Željezničar nije dopustio. Falilo je i sreće", izjavio je Radonjić.

Šef stručnog štaba Plavih sa Grbavice, Admir Adžem, vjeruje da je utakmica na Koševu samo prvo poluvrijeme te da Željezničar može odigrati bolje u revanšu u Crnoj Gori.

"Znali smo da je Lovćen tvrda ekipa i to se večeras i pokazalo na terenu, znali su šta hoće. Mi smo se nadali golu i otvaranju utakmice u našu korist, ali nije bilo tako, što ne znači da neće biti bolje u revanšu. Šanse za plasman dalje su nam podjednake, ovo je tek prvo poluvrijeme koje je završeno rezultatom 0:0. Teško da se može ponoviti ovakva igra i ovoliko propuštenih šansi", rekao je Adžem.