Primera
0

Llorente prvim hat-trickom donio slavlje Athleticu

Totalsport
Fernando Llorente slavi gol (Foto: AFP)
Fernando Llorente slavi gol (Foto: AFP)
U prvim utakmicama 21. kola španjolske nogometne lige Athletic Bilbao i Espanyol upisali su tri boda protiv Rayo Vallecana odnosno Mallorce.

Baskijska momčad slavila je na krilima Fernanda Llorentea s 3-2 u gostima kod Rayo Vallecana. Dvadesetšestogodišnji Španjolac postigao je prvi hat-trick u svojoj karijeri, a ujedno i u Athletic Bilbau u kojem je i ponikao.Poveo je Rayo u 11. minuti preko Michua kojem je asistirao Tito. Samo sedam minuta trajalo je slavlje domaćih navijača prije negoli ih je utišao Llorente svojim prvim pogotkom večeri.

U 23. već je bilo 2-1 za goste, a strijelac je ponovno bio Llorente. Golijada prvog poluvremena nastavljena je u 27. minuti kada je Alejandro Arribas zabio za poravnanje na 2-2.

U nastavku je Rayo u 67. minuti propustio stopostotnu priliku za još jedan preokret na utakmici, pa je Bilbao iz kontranapada kaznio njihovu nespretnost pred golom. Strijelac je i po treći put bio Llorente, a tih 3-2 je ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

U drugom ranijem susretu Espanyol je s minimalnih 1-0 na svom travnjaku slavio protiv Mallorce. Strijelac jedinog pogotka bio je 22-godišnji Vladimir Weiss u 18. minuti utakmice. Bio mu je to ujedno i prvijenac za Espanyol u tek 13. utakmici otkako je ove sezone stigao na posudbu iz engleskog Premierligaša Manchester Cityja.

Primera, 21. kolo:

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 2-3 (Michu 11, Arribas 27 / Llorente 18, 23, 68) Espanyol - Mallorca 1-0 (Weiss 18)

Tabela:

  1. Real Madrid 49
  2. Barcelona 44
  3. Valencia 35
  4. Levante 31
  5. Espanyol 31 (+1)...