Nogomet
48

Ljupko Petrović za Klix.ba: Igrači će morati igrati maksimalno, nonšalancije ne smije biti

Piše: Edin Isanović
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Ljupko Petrović je od danas novi prvi šef struke FK Sarajevo. Na bordo klupi naslijedit će Roberta Jarnija. Petrovića je trenerski put vodio na skoro sve kontinente, a osvajao je prvenstva i kupove u Jugoslaviji, Bugarskoj i Kini. U razgovoru za Klix.ba prenio je svoje prve dojmove u glavnom gradu BiH.

Istakao je kako se nada da će i na Koševu ostaviti pozitivan trag kao u većini klubova koje je vodio.

"Vjerujem da ću svojim radom uspjeti da zadovoljim ljude iz Uprave i mnogobrojne navijače Sarajeva. Istinski vjerujem u to i nadam se da će sve biti dobro", kazao je Petrović.

Dodao je kako mu je drago da ga je napokon posao doveo u državu gdje je rođen.

"To je također jedan od razloga što sam došao na Koševo. Veseli me što ću konačno raditi u zemlji gdje sam rođen i gdje sam živio sve do srednjoškolskih dana. Mogu da kažem da mi je drago što je prije mene u BiH stigao i matador nogometa Miroslav Ćiro Blažević. I on radi u državi u kojoj je rođen. Želimo pred kraj karijere ostaviti pozitivne pečate iza nas", naglašava stručnjak koji je sa Crvenom zvedom osvojio titulu evropskog i svjetskog prvaka.

Na kraju se osvrnuo na očekivanja na rezultatskom planu.

"Disciplina je osnova da bi se napravili bilo kakvi pozitivni rezultati. Ja očekujem da igrači budu svjesni da više nemaju pravo na kiks. Ostalo je pet kola do kraja i nadam se nekoliko utakmica Kupa BiH. Zaista će svi morati u utakmicu ulaziti sa 100 posto respekta prema suparniku i respekta prema dresu koji nose, a i prema samom sebi. Ne smije i neće biti nonšalancije. Vjerujem da će tako da postupe, a ako se budu tako ponašali vjerovatno nećemo izgubiti utakmicu do kraja", zaključio je Petrović.