Nogomet
32

Berberović za Klix.ba: Petrović je strog, kod njega nema improvizacije

Piše: Edin Isanović
Novi strateg FK Sarajevo Ljupko Petrović nekoliko godina je trenirao bivšeg igrača ovog tima i nekadašnjeg bh. reprezentativca Džemala Berberovića. Zajedno su radili u Litexu. Berberović naglašava kako je bugarski tim upravo pod Petrovićevom palicom ostvario najbolje rezultate u historiji.
Džemal Berberović
Džemal Berberović
"U utorak su me zvali iz FK Sarajevo i razgovarali smo o mom bivšem šefu. Rekao sam im sve najbolje, a to zaista i mislim. Litex je za vrijeme njegove ere osvojio naslov prvaka i plasirao se u šesnaestinu finala tadašnjeg Kupa UEFA“, kazao je za Klix.ba Berberović koji trenutno nastupa za ovaj bugarski tim.

Za stratega koji je sa Crvenom zvezdom osvojio naslov evropskog i svjetskog prvaka kaže da od svakog nogometaša zahtjeva maksimalan angažman, kako na utakmicama, tako i na treninzima.

"Ljupko je sigurno jedan od najstrožijih trenera koji me trenirao. Kao igrač mnogo sam naučio od njega. I nogometaši Sarajeva će, ako budu željeli, moći dosta toga da nauče. Dodao bih još nešto. Recimo, kod Petrovića će uvijek igrati utakmice nogometaši koji na treninzima u toku sedmice budu najviše radili. Recimo, neće se desiti da u prvih jedanaest bude neko ko u jednom okršaju postigne pogodak, a tokom sedmice ne bude ozbiljno radio razmišljajući kako će sigurno igrati jer je bio najbolji na prethodnom meču“, potcrtava popularni Džemo.

Nogometaš koji je 33 puta oblačio dres reprezentacije BiH podvlači kako očekuje da će dolaskom Petrovića na Koševo, doći i bolji dani za Sarajevo.

"S obzirom da znam kako Ljupko radi, ubijeđen sam u pomake igre Bordo tima. Maksimalno je posvećen poslu. Od igrača će zahtijevati disciplinu, rad i znanje. Igrat će samo oni koji budu naporno radili, neće biti improvizacije. U prvenstvu nema još puno kola, ali vidjet ćete da će biti napretka u igri tima sa Koševa. Ljupko me je zvao kada je postao strateg Bordo tima i predložio da se vratim u Sarajevo“, kroz smijeh je zaključio kapiten Litex Lovetcha.