Grupe E i F
13

Liga prvaka / Liverpool, Sevilla i Šahtar se plasirali u nokaut fazu takmičenja

Piše: E. B.
Liverpool - Spartak (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima završena je grupna faza takmičenja u Ligi prvaka. Iz grupa E i F dalje su prošli Liverpool, Sevila, Manchester City i Šahtar.

Grupa E

Liverpool - Spartak 7:0

Liverpoolu je za prolazak dalje trebao barem bod protiv Spartaka, a a Redsi su pregazili ruski klub na Anfieldu. Već na poluvremenu rezultat je glasio 3:0, a u strijelce su se upisali Coutinho (4. penal, 15.) i Firmino (19.). U drugom poluvremenu Mane je povisio na 4:0 u 47., a potom je Coutinho kompletirao hat-trick u 50. minuti. Na 6:0 povisio je Mane u 76. minuti susreta, a konačnih 7:0 postavio je Salah u 86. minuti.

Maribor - Sevilla 1:1

S obzirom na visok poraz Spartaka Sevilla je prošla dalje i uprkos bodu na gostovanju kod Maribora. Pogodak za vodstvo Slovenaca postigao je Tavares u 10. minuti, ali je Ganso u 76, minuti pogodio za 1:1.

Tabela:

Grupa F

Šahtar - Manchester City 2:1

Šahtar je u Harkivu dočekao Manchester City, a Guardiola je na teren poslao drugi tim Građana. Šahtar je to iskoristio i pobjedom je prošao u nokaut fazu takmičenja. Bernard u 26. i Ismaily u 32. minuti su pogodili za velika tri boda ukrajinske ekipe. Počasni pogodak za City je postigao Aguero iz penala u 90+2. minuti.

Feyenoord - Napoli 2:1

Feyenoord je savladao Napoli i zabilježio je jedinu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka. Napoli je poveo već u 2. minuti preko Zielinskog, a Jorgensen je pogodio u 33. minuti za 1:1. Holanđani su ostali sa deset igrača kada je Vilhena dobio crveni karton u 83. minuti, ali Italijani nisu iskoristili igrača više. Na njihovo veliko iznenađenje, ne samo da nisu osvojili tri boda, već su i izgubili kada je St. Juste pogodio u 90+1. minuti za 2:1.

Tabela: