Nogomet
13

Liverpool nakon preokreta savladao Swansea na Libertyju

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Prvi meč subotnjeg programa 7. kola Premiershipa odigrali su Swansea i Liverpool, a gosti su slavili nakon preokreta rezultatom 2:1.

Gosti iz Liverpool nisu mogli poželjeti lošiji početak meča. U osmoj minuti Sigurdsson je izveo korner sa lijeve strane, Baston je spustio loptu, a sa gol-linije Fer je postigao pogodak za veliko slavlje na tribinama Libertyja.

Klop je morao napraviti prinudnu zamjenu već u 23. minuti kada je povrijeđenog Lallanu zamijenio Sturridge.

Liverpool je nakon primljenog gola izvršio pravu opsadu Swanseajevog gola, no do kraja prvog poluvremena nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Početak drugog poluvremena obilježila je veoma jaka kiša, a prvu priliku za goste imao je Sturridge u 49. minuti koji je šutirao, ali je Fabianski bio siguran.

Redsi su do izjednačenja došli u 54. minuti. Nakon slobodnog udarca. Coutinho je iz slobodnog udarca pogodio živi zid, lopta se odbila do Hendersona koji sjajno pronalazi Firmina, a Brazilac glavom pogađa za 1:1.

Liverpool je mogao doći do preokreta u 69. minuti. Milner je ukrao loptu Van der Hoornu i uspolio Sanea koji je šutirao, ali je pogodio jednog od igrača domaće ekipe i propala je velika šansa za ekipu sa Anfielda.

Redsi su do pobjede došli u 84. minuti susreta. Barrow je napravio veliku grešku kada jednu laganu loptu nije uspio izbiti van kaznenog prostora, Firmino je pao nakon duela sa Rangelom, a sudija Oliver je pokazao na bijelu tačku.

Siguran realizator jedanaesterca bio je Milner kojem je ovo bio četvrti gol u prvenstvu.

U 90+4. minuti susreta Sewansea je mogao doći do izjednačenja. Rangel je centrirao sa desne strane, a stoper Van der Hoorn se našao sam na petercu, no nije uspio pogoditi gol.