Nogomet
0

Liverpool pobijedio West Bromwich na Anfieldu

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 9. kolu Premiershipa Liverpool je na Anfieldu rezultatom 2:1 pobijedio West Bromwich Albion.

West Browmich Albion je ovim porazom prekinuo niz bez poraza koji je trajao četiri utakmice, ali ekipa Tonyja Pulisa je u tom periodu upisala tri remija.

Liverpool je od početka dominirao što je bilo očekivano s obzirom na stil igre koji preferira Klopp, ali i na stil po kojem je prepoznatljiv Pulis.

Ponajbolju priliku na otvaranju meča imali su gosti koji u 14. minuti ne uspijevaju do kraja realizovati kontranapad. Phillips je pogriješio u posljednji čas kada je namjeravao uposiliti saigrača. WBA u toj situaciji nije stigao ni do šuta, a napad je bio izuzetno opasan.

Šest minuta kasnije Liverpool dolazi do prednosti kada Mane nakon centaršuta Firmina matira Fostera. Domaćin nakon gola nastavlja sa pritiskom koji je urodio plodom u 35. minuti kada Mane asistira, a Coutinho najprije odličnim driblingom izbacuje odbranu gostiju te potom pogađa za 2:0.

U drugom dijelu meča Liverpool nije popuštao i tražio je način da poveća vodstvo, ali odlične šanse u kojima su bili Firmino, Lovren i Can domaćin nije pretvorio u pogotke. Promašaji su kažnjeni u 82. minuti kada McAuley smanjuje na 2:1.

Taj gol je nagovijestio veću neizvjesnost u završnici meča, ali gledaoci na Anfieldu nisu vidjeli više golova i ostalo je 2:1 za Redse.

Tabela: