Liga prvaka
120

Liverpool briljantno odgovorio na Barceloninu odluku o skupim ulaznicama

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Liverpool je reagovao na Barceloninu odluku da ulaznice za prvu utakmicu polufinala Lige prvaka na Camp Nouu navijačima Redsa prodaju po cijeni od 119 eura

Naime, i Liverpool je odlučio naplaćivati 119 eura za revanš na Anfieldu, ali engleski klub će dodatnih 31 euro po ulaznici subvencionirati karte za 4.600 navijača koji će ići na gostovanje. To znači da će cijena biti spuštena na 88 eura po navijaču.

"Liverpool će Barceloninim navijačima naplatiti recipročnu cijenu od 119 eura za revanš 7. maja na Anfieldu. Dodatni prihod od skuplje ulaznice bit će iskorišten za subvencioniranje Liverpoolovih navijača za svoje karte, reducirajući cijenu za 31 eura pa će ona koštati na kraju 88 eura. Klub vjeruje da je ovako određivanje cijene ulaznica najlogičnije uz nadu da ćemo s UEFA-om, ECA-om (Evropska klupska asocijacija) i ostalim klubovima raditi na uvođenju realnijeg određivanja cijena ulaznica za mečeve Lige prvaka", stoji u zvaničnom saopćenju kluba.

Podsjetimo, Barcelona je s ukupnih 4:0 izbacila Manchester United i plasirala se u polufinale evropskog elitnog takmičenja, gdje će se suočiti s Liverpoolom, koji je među posljednje četiri ekipe stigao nakon ukupnog trijumfa od 6:1 nad Portom.

Inače, prije utakmice polufinala Lige prvaka, Liverpool će ove sedmice igrati s Cardiffom, dok će se Barcelona sastati s Real Sociedadom.