Crtice sa Eura
26

Lippi: Mi namještamo? Budite ozbiljni, svi namještaju

Totalsport
Marcello Lippi (Foto: Arhiv/AFP)
Marcello Lippi (Foto: Arhiv/AFP)
Marcello Lippi, donedavni selektor talijanske nogometne reprezentacije, također se osvrnuo na aktuelnu situaciju u grupi C Evropskog prvenstva...

Podsjetimo, kada bi Španija i Hrvatska u zadnjem kolu odigrale 2-2, tada bi Talijani bez obzira na svoju utakmicu s Irskom morali kućama već nakon takmičenja u grupi. Lippi smatra da je takav rezultat vrlo realan.

"Da, da... Svi prije utakmice pričaju 'samo mislimo na pobjedu', 'ne znamo igrati nego na pobjedu'..., ali tokom utakmice se to sve vrlo lako promijeni. Gledaju se samo vlastiti interesi, a interesi govore da je remi od 2-2, pa nadalje, idealan za obje ekipe. Naravno, bojim se da bi baš tako mogla završiti ta utakmica".

Lippi je nastavio: "Optužuje se nas Talijane da namještamo. Ma, dajte molim vas. Svi namještaju. Govore da su Španci pošteni. Pitajte Villarreal jesu li pošteni. Ispali su u drugu ligu ove sezone jer su u međusobnom duelu Rayo Vallecano i Granada odigrali kako odgovara i jednima i drugima u tom meču. I, ako se ne varam, pogodak je pao na samom kraju. Dakle...".