Ljutita reakcija
2

Bilić se obrušio na novinare: Zar da se pravdam zbog 1:1

FENA
Slaven Bilić (Foto: AFP)
Slaven Bilić (Foto: AFP)
Povratak hrvatske reprezentacije u trening kamp nakon utakmice s Italijom donio je i prve povišene tenzije na redovnim novinarskim konferencijima u Warki.

Nezadovoljan što se mora opravdavati nakon 1:1 protiv bivših svjetskih prvaka, hrvatski selektor Slaven Bilić se u jednom trenutku obrušio na hrvatske novinare.

"Bože moj dragi, šta je vama. Zar se moram opravdavati jer smo odigrali 1:1 protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta. Dio vas nas je ispratio kao da nemamo pojma, a sada očekujete da imamo šest bodova nakon dva kola. Zar ste mislili da ćemo mi otputovati u Ukrajinu na četvrtfinale, a vas pustiti da igrate protiv Španaca", ljutio se Bilić.

Hrvatskog stratega razljutilo je i pisanje talijanskih medija koji strahuju kako bi 'vatreni' i 'furija' mogli dogovoriti rezultat 2:2 koji i jedne i druge vodi dalje, a Talijane baca s turnira.

"To su gluposti. Mi smo sportisti. I Hrvatska i Španija pokušat će doći do pobjede," kazao je Bilić. Bilić je reagirao i na pisanje pojedinih hrvatskih medija kako se sukobio sa Igorom Štimcem nezadovoljan njegovim komentarima tokom i nakon utakmice.

"To su bezvezarije i gluposti. Nemam pojma što je Igor govorio. Ne radi se o nikakvom napadu, a pogotovo ne na njega. Komentirao sam tek da u studiju nisu prepoznali kako smo u drugom poluvremenu promijenili formaciju igre," zaključio je hrvatski strateg.

Premda nakon dva kola ima četiri boda, hrvatska reprezentacija se uoči zadnjih 90 minuta nalazi u nezgodnoj poziciji. Za siguran prolaz mora pobijediti aktuelne svjetske i evropske prvake.

"Nismo u idealnoj poziciji, no ne bih se mijenjao s Italijom," kazao je hrvatski strateg, dodavši kako je uvjeren da Irci mogu pomrstiti planove Talijanima i tako možda pomoći 'vatrenima'. Hrvatski strateg još jednom je prokomentirao suđenje engleskog suca Howarda Webba.

"Nisam objektivan, međutim sudac je Talijanima dao sve što im je mogao. Na ovakvim takmičenjima suđenje je iznimno bitno," kazao je Bilić, te dodao: Možda griješim, no nikada nisam bio tako siguran u ovo što govorim."

Bilić se osvrnuo na špansku reprezentaciju koja 'vatrene' očekuje u Gdanjsku.

"Španci su apsolutni favoriti, ne samo ove utakmice već i cijelog turnira. No, mi spremamo ratničku utakmicu. I oni gube. Pokazao je to Chelsea, pokazala je to i švicarska reprezentacija."