Želi pobijediti Irce
0

Prandelli: Ne smijemo misliti o utakmici Španaca i Hrvata

Totalsport
Cesare Prandelli (Foto: Arhiv/AFP)
Cesare Prandelli (Foto: Arhiv/AFP)
U talijanskom taboru, kao i u talijanskoj javnosti, ne prestaje se niti dan kasnije pričati o utakmici s Hrvatskom (1-1), u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva.

Primjetan je velika žal kod Talijana što nisu pobijedili u tom ogledu, odnosno, što nisu na bolji način konkretizirali prvih 45 minuta kada su bili vidno bolji od hrvatske ekipe.

No, mnogi i dalje potenciraju mogući remi (od 2-2, pa nadalje) Španije i Hrvatske, što bi automatski izbacilo Italiju na putu prema četvrtfinalu, bez obzira na pobjedu protiv Irske.

"Ma, uopće se ne želim zamarati s tim i želim da se moji igrači ne zamaraju s tim. Mi moramo pobijediti Irsku i to je primarno. Treba se okrenuti sebi".

Talijanski novinari su insistirali, a selektor je rekao:

"Ne vjerujem u nikakav dogovor. Glupo mi je razmišljati o tome. Iskreno, očekujem da će pobijediti Španija jer su oni poseban svijet, a svi mi ostali u drugom svijetu".

Prandelli je najavio i neke promjene za ogled protiv Irske.

"Možda napravim neke promjene u prvoj ekipi. Inače, neću mijenjati sustav. Igrači su sami rekli da se sjajno snalaze u ovih 3-5-2. I da, neću mijenjati De Rossija, odnosno, vraćati ga u vezni red. Ostaje tamo gdje je odigrao prve dvije utakmice, iako je lijepo što nam se na treninzima vratio Barzagli".

Neki su novinari pitali je li razmišljao o uvođenju Borinija, s obzirom na veliki broj propuštenih prilika protiv Hrvatske.

"Postoji uvijek šansa. Mogao sam ga ubaciti već protiv Hrvatske, ali sam se tada odlučio za Giovinca. Vidjet ćemo", završio je Prandelli.