"Neće biti lako"
2

Prandelli: Ne bojimo se, tražit ćemo slabe tačke Španaca

Totalsport
Cesare Prandelli
Cesare Prandelli
Na konferenciji za novinare u petak selektor talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli utvrdio je da je njegova ekipa rasla s utakmicama na Euru, te da nemaju straha od finala sa Španijom...

"Ne bojimo se Španaca", rekao je Prandelli na početku svog izlaganja novinarima dan nakon velike polufinalne pobjede nad Njemačkom.

"Pokušat ćemo pronaći njihovu najslabiju tačku i raditi na tome da ju iskoristimo. Neće biti lako, ovo im je treće uzastopno veliko finale što je dokaz njihove kvalitete. No, i mi smo rasli na turniru i sada smo prava ekipa. Bili smo fantastični protiv Njemačke", zadovoljno je konstatirao selektor Talijana koji nije mogao izbjeći nova pitanja oko nastavka svoje trenerske karijere.

Premda ima ugovor s Talijanskim nogometnim savezom (FIGC) do 2014. godine, te uz javno izraženo uvjerenje predsjednika FIGC-a Giancarla Abetea da će Prandelli voditi "azzurre" na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, sam Prandelli ima nešto drugačije preferencije.

"Nakon završetka Eura morat ću dobro razmisliti o svojoj budućnosti. Posljednja dva mjeseca bila su izuzetno teška. Nedostaje mi svakodnevni rad s ekipom, ali i još jedna stvar je tu bitna. U nekim trenucima niko ne mari za nacionalnu ekipu. Sada smo izveli milione ljudi na ulice, ali već od septembra niko neće više razmišljati o Italiji", rekao je Prandelli.