Nogomet
0

Lille siguran protiv Lorientea, Toulouse otkinuo bod Nantesu

Piše: Edin Isanović
Ilustracija (Foto: EPA)
Ilustracija (Foto: EPA)
Četiri utakmice 18. kola francuske lige odigrani su u terminu od 20:00 sati. Postignuti su sljedeći rezultati: Lille - Loriente 3:0, Montpellier – Guingamp 2:1, Nantes - Toulouse 1:1 i Troyes – Bastia 1:1.

Golove za Lille postigao su Bautheac u 28. i 55. i Sidibe u 84. minuti za izuzetno vrijedan trijumf i približavanje sredini tabele. Ovo je bila prva pobjeda Lilla ovim rezultatom u aktuelnoj sezoni, a treća uzastopna.

U Montpellieru su prvi u vodstvo došli gosti u 32. minuti golom Privata. Ipak, Guingamp je ostao sa igračem manje u polju kada je drugi žuti karton dobio Benezet dvije minute nakon pogotka. Ipak, gosti su vodili nakon prvih 45 minuta. U nastavku domaći golovima Camange i Ninga režiraju preokreta za 2:1. Domaći nisu imali puno izbora, težili su da ostvare trijumf i uspjeli su u tome.

Toulouse je otkinuo bod Nantes na gostujućem terenu. Na kraju je bilo 1:1. Goste je u vodstvo doveo Aleksandar Pešić u 53. minuti utakmice. Iznenađenje je spriječio Sala četiri minute prije kraja kada je izjednačio.

Bastia je na gostujućem terenu kod posljednjeplasiranog Troyesa došla u vodstvo Fofana u 23. minuti. Poravnao je Cabot u 59. minuti. Ispostavilo se kasnije da je to bio konačan rezultat. Oba kluba će se do kraja grčevito boriti za opstanak u društvu najboljih.