Nogomet
0

Ligue 1: Tri remija i važne pobjeda Nice i Lillea

Piše: Edin Isanović
Foto: AFP
Foto: AFP
Odigrano je pet utakmica francuske nogometne lige, a postignuti su sljedeći rezultati: Angers- Saint- Etienne 0:0, Bordeaux- Ajaccio 1:1, Lille - Reims 2:0, Nice – Troyes 2:1, Bastia – Lorinet 0:0.

U okršaju ekipa iz sredine tabele Angres i Saint- Etienne odigrali su 0:0. Prvo poluvrijeme je okončano bez golova. I u nastavku su mreže mirovale pa su se obje ekipe morale zadovoljiti osvajanjem jednog boda.

Lille i Reims nalaze se u donjem dijelu tabele. Domaći su bili pod imperativom pobjede. Ipak, prvih 45 minuta završeno je rezultatom 0:0. U nastavku domaći dolaze u vodstvo u 68. minuti. Pogodio je Lopes u 63. minuti. U 90. minuti Eder je postigao gol za konačnih 2:0. Izuzetno važan trijumf domaćih.

Bordeauxu je na megdan stigao Ajaccio. Domaći su bedem gostiju uspjeli probiti u 38. minuti kada je Diabate pogodio sa jedanaest metara. U nastavku su gosti bili opasniji. Tako su u 89. minuti preko Larbija stigli do poravnanja i osvojili su bod.

Za Nicu nije bilo puno filozofije u okršaju sa posljednjeplasiranim Troyesom. Domaći su došli u vodstvo u 12. minuti preko Germaina. No, gosti se nisu predavali. Izjednačili su u 26. minuti preko Jeana. Kod rezultata 1:1 otišlo se na odmor.

U nastavku domaći igraju izuzetno ofanzivno. Inicijativa je konkretizirana u 73. minuti kada je za konačnih 2:1 pogodio Traore. Nice je sa nova tri osvojena boda preuzela četvrto mjesto. Bar privremeno.

Bastia i Lorient su prije međusobnog okršaja imali isto bodova, 37. Stanovnici su sredine tabele. Iako je Bastiao tokom prvog dijela bila nešto bolja, mreže su mirovale. Tako je bilo i u nastavku. Utakmica je okončana bez golova.

Tabela: