Nogomet
0

Francuska liga: Bordeaux bolji od Lilla, Bastia savladala Montpellier

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
U terminu od 20:00 sati odigrano je pet utakmica 21. kola francuske nogometne lige. Postignuti su sljedeći rezultati: Bordeaux – Lille 1:0, Ajaccio – Reims 2:2, Guingamp – Nantes 2:2, Bastia – Montpellier 1:0 i Troyes – Rennes 2:4.

Prvo poluvrijeme Bordeauxa i Lilla okončano je bez golova. Iako su domaći imali blagu inicijativu, mreže su mirovale. U nastavku domaći probijaju bedem gostiju u 51. minuti. Pogodio je Diabate. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao, iako su domaći imali nekoliko dobrih prilika.

Ajaccio je protiv Reimsa rano došao u vodstvo. U 2. minuti pogodio je Boutaib. Ipak, gosti do kraja prvog dijela preokreću rezultat. Nikolas De Preville je prvo poravnao u 21. minuti, a potom je isti igrač deset minuta poslije Reimsu donio prednost od 1:2. Tim rezultatom otišlo se na odmor. Domaći su poravnali preko Đokovića u 73. minuti. Ispostavit će se da je to bio konačan rezultat.

Guingamp je protiv Nantesa došao u vodstvo u 3. minuti preko Benezeta. Vodstvo je udvostručio Salibur u 24. minuti. U drugom dijelu gosti autogolom Kerbrata smanjuju na 2:1. Gosti do boda dolaze u 90.minuti kada je pogodio Sabaly.

U meču Bastia i Montpelliera nije bilo golova u prvih 45 minuta. Igrao se 48. minut kada je Ayite domaće dove u vodstvo. Domaći su do kraja sačuvali minimalnu prednost.

U utakmici Troyes – Rennes viđeno je najviše golova. Domaći dolaze u vodstvo u preko Camusa u 7. minuti. Na 2:0 povećao je Jean devet minuta poslije. Činilo se tada da će posljednjeplasirani tim lige ostvariti pobjedu. Ipak, gosti se bude u 21. minuti kada Diagne sa jedanest metara smanjuje na 2:1. Osam minuta poslije Dembele poravnava, da bi Diagne u 38.minuti ponovo sa penala gostima donio prednost. Gledatelji su u prvih 45 minuta vidjeli pet pogodaka. Grosicki je u 82. minuti pogodio za konačnih 2:4. Važna pobjeda Rennesa.