Nogomet
2

Liga prvaka: Večeras repriza prošlogodišnjeg finala i polufinala iz 1998. godine

Klix.ba
(Foto: EPA)
Igra kuglica u Nionu spojila je madridske rivale i prošlosezonske finaliste Lige prvaka u ovogodišnjem četvrtfinalu.

Real Madrid i Atletico će prvi od dva meča odigrati večeras na stadionu Vicente Calderon.

Iako u španskoj Primeri za razliku od prošle sezone Atletico igra slabije u odnosu na Real, dueli dvaju klubova u posljednje vrijeme češće su pripadali Jorgandžijama čiji trener Diego Simeone kao da zna poseban recept za Kraljeve.

Atletico od Reala nije izgubio u posljednjih šest mečeva, a Simeone vjeruje da će njegov tim pozitivan niz nastaviti i večeras. Argentinac na klupi Atletica je na jučerašnjoj presici potvrdio španskim novinarima da će Mario Mandžukić započeti utakmicu od prve minute, dok je hrvatski reprezentativac od navijača zatražio da u što većem broju dođu na stadion.

“Atleticovi navijači uvijek daju sve od sebe i zato vas sve moramo čuti. U utorak će biti posebna noć i zato sam uvjeren u posebnu atmosferu", istaknuo je Mandžukić.

Carlo Ancelotti pod velikim je pritiskom nakon što je izgubio lidersku poziciju u Primeri. Liga prvaka jedan je od prioriteta, tim prije što Real brani titulu pobjednika.

“O mojoj budućnosti neće suditi meč protiv Atletico Madrida. O mom vođenju ekipe neka se sudi na kraju sezone", rekao je Ancelotti.

Zanimljivo je da su se Atletico i Real Madrid ove sezone sastali i u osmini finala španskog Kupa Kralja. Nakon dva meča uspješniji je bio Atletico koji je dalje prošao ukupnim rezultatom 4:2. Prvi meč igran na Vicente Calderonu pripao je Jorgandžijama rezultatom 2:0, dok je na uzvratu na stadionu Santiago Bernabeu bilo 2:2.

U drugom večerašnjem susretu sastaju se Juventus i Monaco. Stara dama u predstojećem dvomeču ima ulogu favorita, dok se neugodni Kneževi nadaju da će im se ponoviti Arsenal, jer je u osmini finala Monaco iznenađujuće eliminisao Topnike iz Londona. U francuskom prvenstvu Monaco drži priključak za vodećim PSG-om, dok je u Italiji Juventusu preostalo da potvrdi još jedan Scudetto. Juventus i Monaco u Ligi prvaka sastali su se i u polufinalu 1998. godine kada je uspješniji bio italijanski klub.