Dueli širom Evrope
40

Liga prvaka: Sheriff bliži duelu sa Zrinjskim ili Slovanom, Petevu remi s Olimpijom

D. P.
Sheriff je slavio protiv Maccabija (Foto: Maccabi Haifa)
Sheriff je slavio protiv Maccabija (Foto: Maccabi Haifa)
Večeras je širom Evrope odigrano pet utakmica drugog pretkola Lige prvaka, a postignuto je nekoliko vrlo zanimljivih rezultata.
O nastupu Edina Džeke u Konferencijskoj ligi već smo pisali i možete ga pročitati na sljedećem linku, a osim toga, igralo se i na terenima Lige prvaka.

Sheriff Tiraspol je rezultatom 1:0 savladao Maccabi Haifu. Taj meč je bitan za nas jer će dati rivala u trećem pretkolu Zrinjskom ili Slovanu iz Bratislave.

Sheriff je tako ostvario minimalnu prednost pred revanš, ali će odluka pasti u Izraleu gdje će prednost domaćeg terena imati favorizovani Maccabi. Podsjetimo, Zrinjski ima zaostatak protiv Slovana (0:1) nakon prve utakmice, ali se nada senzaciji u Bratislavi.

Večeras je postignuto još nekoliko zanimljivih rezultata. Ludogorec, bivšeg selektora Bosne i Hercegovine Ivayla Peteva, remizirao je s Olimpijom iz Ljubljane rezultatom 1:1.

"Teniski" rezultat vidjeli smo u Limassolu gdje je Aris rezultatom 6:2 savladao BATE Borisov, dok je minimalnu pobjedu rezultatom 3:2 ostvario Rakow nad Qarabagom.

Klaksvik s Farskih Otoka nastavlja praviti iznenađujuće rezultate. Nakon što je u prvom pretkolu šokantno izbacio Ferencvaroš, sada je odigrao bez golova protiv švedskog Hackena.

Liga prvaka, drugo pretkolo:

Aris Limassol - Bate 6:2

Sheriff - Maccabi Haifa 1:0

Rakow - Qarabag 3:2

Klaksvik - Hacken 0:0

Ludogorec - Olimpija 1:1