Četvrtfinale
16

Liga prvaka: Real Madrid - Liverpool 3:1, Manchester City - Borussia Dortmund 2:1

H. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U terminu od 21 sat igrali su se prvi dueli četvrtfinala Lige prvaka u kojima je Manchester City pobijedio Borussiju Dortmund 2:1, dok je Real Madrid bio bolji od Liverpoola 3:1, a tekstualni prijenos obje utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmica

Real Madrid - Liverpool 3:1, Manchester City - Borussia Dortmund 2:1

Manchester City - Borussia Dortmund 2:1 (Foden 90')

90' (Manchester City - Borussia Dortmund) - Goool! Foden za veliki trijumf Građana. Gundogan je ostavio povratnu loptu za mladog Engleza koji je s pet metara pogodio za 2:1.

90' (Real Madrid - Liverpool) - Igrat će se tri minute sudijske nadokande.

Manchester City - Borussia Dortmund 1:1 (Reus 84')

84' (Manchester City - Borussia Dortmund) - Goooool! Reus je izjednačio na Etihadu. Nakon fantastične akcije Haaland je proigrao kapitena Milionera koji je rutinski pogodio za 1:1.

80' (Real Madrid - Liverpool) - Desetak minuta do kraja, Real ima velikih 3:1.

77' (Manchester City - Borussia Dortmund) - Ponovo je Foden prijetio, ali Hitz je još jednom uspješniji.

74' (Manchester City - Borussia Dortmund) - Ne baš zanimljiv susret u nastavku na Etihadu.

71' (Real Madrid - Liverpool) - Pokušao je i Benzema, ali njegov udarac brani Alisson.

65' (Manchester City - Borussia Dortmund) - Foden se lijepo namjestio na šut, ali Hitz je dobro odbranio.

Real Madrid - Liverpool 3:1 (Vinicius 65')

65' (Real Madrid - Liverpool) - Gooool! Ponovo je Vinicius strijelac. Modrić je ostavio povratnu loptu za Brazilca koji je s desetak metara pogodio za 3:1.

64' (Real Madrid - Liverpool) - Ponovo dobar napad Redsa. Jota je pokušao proigrati Manea, ali u posljedni čas intervenisao je Mendy. Uslijedila je potom kontra Reala dva na jedan, ali Asensio je upropastio lošim dodavanjem.

61' (Real Madrid - Liverpool) - Kroos je dobro šutirao lijevom nogom, ali lopta je prohujala preko gola.

55' (Real Madrid - Liverpool) - Primljeni gol kao da je poremetio Kraljeve koji se nikako ne uspijevaju vratiti u pravi ritam.

48' (Manchester City - Borussia Dortmund) - Haaland je imao dobru priliku, ali nije dobro zahvatio loptu i ona je završila u rukama Edersona.

Real Madrid - Liverpool 2:1 (Salah 51')

51' (Real Madrid - Liverpool) - Gooool! Salah je smanjio prednost Reala. Nakon duge akcije lopta se odbila do Egipćanina koji je iz blizine pogodio za 2:1.

46' - Počela su druga poluvremena na utakmicama u Madridu i Manchesteru.

Prvo poluvrijeme

45' (Real Madrid - Liverpool) - Kraljevi su potpuno nadigrali Redse i zasluženo imaju veliku prednost.

45' (Manchester City - Borussia Dortmund) - Milioneri su imali nekoliko obećavajućih napada, ali nisu uspjeli postići gol.

43' (Real Madrid - Liverpool) - Još jedna velika šansa za Real, ali Alisson je sjajno odbranio udarac Asensija.

Real Madrid - Liverpool 2:0 (Asensio 36')

36' (Real Madrid - Liverpool) - Goool! Asensio je udvostručio prednost Kraljeva. Nakon greške odbrane Liverpoola, Asensio je prebacio istrčalog Alissona i udvostručio je prednost Reala.

32' (Real Madrid - Liverpool) - Još jedna šansa za Real, ali udarac agilnog Viniciusa ide pored gola.

32' (Manchester City - Borussia Dortmund) - Penal za Manchester City nakon prekršaja Emrea Cana nad Rodrijem. Ipak, nakon pregleda VAR-a sudija je promijenio odluku.

Real Madrid - Liverpool 1:0 (Vinicius 27')

27' (Real Madrid - Liverpool) - Goool!. Vinicius Junior je umakao odbrani Liverpoola i pogodio je za 1:0. Kroos je sa 60 metara posalao fenomenalnu dubinsku loptu, a Brazilac je preciznim udarcem iskosa matirao Alissona.

Manchester City - Borussia Dortmund 1:0 (De Bruyne 19')

19' (Manchester City - Borussia Dortmund) - Goool! De Bruyne je doveo Manchester City u vodstvo. Prethodno je Emre Can izgubio loptu, a Mahrez je asistirao Belgijancu kojem nije bilo teško da pogodi iz blizine.

17' (Real Madrid - Liverpool) - Konačno su i Redsi izveli jedan opasan napad, ali odbrana Reala je pravovremeno reagovala.

13' (Real Madrid - Liverpool) - Vinicius je šutirao glavom sa sedam - osam metara, ali lopta ide pored stative.

11' (Real Madrid - Liverpool) - Modrić je pao u kaznenom prostoru, ali Brich se nije oglasio. Real napada, ali nema pravih šansi.

8' (Manchester City - Borussia Dortmund) - Bellingham je imao prvu šansu za Borussiju. Dobro je šutirao iskoksa s desetak metara, ali Ederson se nije dao prevariti.

5' - Nema šansi na otvaranju utakmica.

1' - Počele su utakmice u Madridu i Manchesteru.

20:55 - Igrači izlaze na teren i sve je spremno za početak oba susreta.

20:50 - Na stadionu Etihad u Manchesteru u drugom meču četvrtfinala Lige prvaka sastaju se Manchester City i Borussija Dortmund, a Građani su u ovom duelu izraziti favoriti za plasman u polufinale.

Susret na stadionu Etihad sudit će rumunski sudija Ovidiu Hațegan.

20:45 - Što se tiče forme, oba tima su u domaćem prvenstvu upisala sigurne pobjede, a posebno to važi za Liverpool koji je očitao nogometnu lekciju Arsenalu u Londonu i u subotu ga pobijedio 3:0, dok je Real Madrid istog dana na svom stadionu bio bolji od Eibara 2:0 te tako na najbolji mogući način iskoristio kiks Atletico Madrida i u finišu sezone se vratio u izuzetno neizvjesnu borbu za titulu prvaka.

20:40 - Posebno je zanimljiv duel finalista iz 2018. godine, kada je Real golovima Garetha Balea bio bolji od Redsa i osvojio titulu prvaka Evrope.

20:40 - S obzirom na to da je stadion Santiago Bernabeu još uvijek u fazi rekonstrukcije, večerašnji meč Reala i Liverpoola će igrati na stadionu Alfredo di Stéfano u Madridu, a glavni sudija meča je Felix Brych iz Njemačke.

20:30 - Poznati su i početni sastavi ekipa na večerašnjim duelima:

Real Madrid će biti oslabljen neigranjem stopera Raphaela Varanea i Sergija Ramosa.

Real Madrid: Courtois, Militao, Nacho, Kroos, Benzema, Modrić, Asensio, Casemiro, Lucas, Vinicius, Mendy.

Prvi napadač Redsa Firmino ipak je ostao na klupi pošto je prednost dobio sjajni Diogo Jota.

Liverpool: Alisson, Fabinho, Wijnaldum, Keita, Mane, Salah, Kabak, Jota, Robertson, Phillips, Trent.

U sastavu Manchester Cityja Pep Guardiola je napravio iznenađenje pošto je na klupi i ovaj put ostavio Raheema Sterlinga, te utakmicu počinje bez pravog napadača.

Manchester City: Ederson, Walker, Dias, Stones, Gundogan, Rodri, De Bruyne, Bernardo Silva, Mahrez, Joao Cancelo, Foden.

Borussia Dortmund: Hitz, Morey, Dahoud, Haaland, Reus, Guerreiro, Hummels, Akanji, Bellingham, Emre Can, Knauff.
20:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos prve dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Glavni favorit za osvajanje Lige prvaka Manchester City je domaćin Borussiji Dortmund, dok se u duelu evropskih velikana sastaju Real Madrid i Liverpool.