Nogomet
569

Liga prvaka: PSG sa igračem manje eliminisao Chelsea na Stamford Bridgeu

Klix.ba
(Foto: EPA)
Četvrti četvrtfinalista Lige prvaka je tim PSG-a koji je zahvaljujući jednom pogotku više postignutom na gostujućem terenu eliminisao londonski Chelsea.

Večerašnji susret igran na Stamford Bridgeu okončan je rezultatom 2:2, nakon što je nedavni duel dvaju klubova u Parizu završen rezultatom 1:1. Regularni dio večerašnjeg susreta završen je rezultatom 1:1, pa je konačan pobjednik odlučen u produžecima.

U 58. minuti PSG je propustio veliku priliku kada je Cavani nakon solo akcije pogodio stativu domaćeg gola.

U 80. minuti nakon glavometa u petercu poslije kornera sa desne strane, lopta je pala na nogu Cahila koju ju je preciznim udarcem poslao u mrežu Parižana za veliko slavlje navijača na Stamford Bridgeu. Domaći igrači prednost su zadržali samo u narednih pet minuta pošto je za izjednačenje u 85. minuti pogodio David Luiz na centaršut Lavezzija.

U 95. minuti kapiten gostiju Thiago Silva igrao je rukom u kaznenom prostoru što je arbitar utakmice Bjorn Kuipers okarakterisao kao jedanaesterac. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Eden Hazard.

U 114. minuti Silva se iskupio za grešku iz 95. minute i postigao pogodak za prolazak u četvrtfinale. Silva je udarcem glavom savladao Courtoisa nakon centaršuta Motte iz kornera sa desne strane.

Vrijedi spomenuti da je PSG od 32. minute igrao sa igračem manje pošto je direktan crveni karton zaradio Zlatan Ibrahimović. Reprezentativac Švedske isključen je zbog grubog starta nad Oscarom.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Chelsea - PSG 2:2