Nogomet
24

Chelsea protiv PSG-a za četvrtfinale Lige prvaka, Bayern dočekuje Shakhtar

Piše: D. B.
Trening Bayerna (Foto: EPA)
Večeras se igraju dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, a snage će u revanšima odmjeriti Chelsea i PSG te Bayern i Shakhtar. Plavci i Parižani su u prvoj utakmici remizirali 1:1, dok u meču njemačke i ukrajinske ekipe nije bilo golova.

Chelsea - PSG

Chelsea i PSG se drugu sezonu zaredom sastaju u nokaut fazi Lige prvaka. Prva utakmica osmine finala Lige prvaka ove sezone, koja je odigrana u Parizu, završena je rezultatom 1:1. Branislav Ivanović je doveo Plavce u vodstvo, a izjednačenje Parižanima je donio Edinson Cavani.

Ljubitelje nogometa večeras očekuje zanimljiv meč, Chelsea je favorit, ali i PSG ima svoje šanse.

Chelsea želi plasman u svoje četvrto četvrtfinale u posljednjih pet, a sedmo u posljednjih devet sezona. S druge strane, PSG ne odustaje od svog trećeg plasmana u četvrtfinale u nizu.

U redovima engleskog premijerligaša suspenzija prijeti Ivanoviću, Fabregasu i Luisu. Menadžer Chelseaja Jose Mourinho neće moći računati na povrijeđenog Mikela, ali bi se u igru trebao vratiti Matić.

U ekipi PSG-a su u opasnosti od suspenzije Verratti i Van der Wiel. Aurier, Lucas i Cabaye su povrijeđeni, a Motta se oporavio i igrao protiv Lensa.

Nogometaši PSG-a će večeras nositi crne trake kako bi odali počast francuskim sportistima koji su poginuli u ponedjeljak u Argentini nakon sudara dva helikoptera.

Bayern - Shakhtar Donjeck

"Činimo sve što je u našoj moći da motivišemo naše igrače", izjavio je trener Shakhtara Mircea Lucescu uoči revanša protiv minhenskog Bayerna. Prva utakmica odigrana u ukrajinskom gradu Lvivu završena je rezultatom 0:0.

Uoči revanša u Minhenu je situacija neizvjesna, iako je Bayern u prednosti, kako zbog kvalitetnije ekipe, tako i zbog domaćeg terena. Trener Bavaraca Pep Guardiola ne može računati na suspendovanog Alonsa, koji je u prvoj utakmici dobio crveni karton. Benatia je bio povrijeđen, ali se oporavio, baš kao i Lahm. Već dugo u ekipi zbog povreda nema Martineza i Alcantare.

Kada je riječ o ekipi Shakhtara, Stepanenko se vratio nakon suspenzije. a žutog kartona se mora čuvati Srna.

Obje utakmice počinju u 20:45 sati.