Nogomet
13

Liga prvaka: PSG dočekuje Real Madrid, Manchester City protiv Seville

Piše: D. B.
Trening Manchester Cityja (Foto: EPA)
Večeras se igraju utakmice trećeg kola grupne faze Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Posebno zanimljiva utakmica bi trebala biti ona koju igraju PSG i Real Madrid u Parizu.

Grupa A

Malmo - Shakhtar Donjeck

Malmo i Shakhtar su doživjeli poraze u prvom i drugom kolu, a sada ih očekuje međusobni duel u kojem su bodovi i jednim i drugim itekako potrebni, jer će po svemu sudeći voditi bitku za treću poziciju koja na kraju grupne faze Lige prvaka vodi šesnaestinu finala Evropske lige. U ekipi Malmoa neće biti suspendovanog Yoshimara Yotúna.

PSG - Real Madrid

PSG i Real Madrid zasad imaju maksimalan učinak, ali će se to u trećem kolu za jedan, a možda i za oba tima promijeniti. Real je svakako favorit, iako se utakmica igra igra u Parizu, ali s PSG-om se nikad ne zna, posebno kad dobar dan ima švedski internacionalac Zlatan Ibrahimović.

U ekipi PSG-a neće biti Luiza i Trappa, koji su se povrijedili tokom reprezentativne pauze. Što se tiče Reala, tokom te pauze su se povrijedili Modrić i Benzema, dok su od ranije povrijeđeni Carvajal, Ramos, Danilo James i Pepe.

Tabela:

  1. Real Madrid 6
  2. PSG 6
  3. Malmo 0
  4. Shakhtar Donjeck 0

Grupa B

CSKA Moskva - Manchester United

Situacija u grupi B je izuzetno zanimljiva jer sve četiri ekipe nakon dva odigrana kola imaju po tri boda. Treće kolo donosi susret CSKA i Manchester Uniteda, a oba tima namjeravaju pobjede u prošlom kolu iskoristiti kao motivaciju da i u trećem kolu osvoje sva tri boda. Manchester United je favorit, ali Crvene vragove u Moskvi definitivno očekuje velika borba i čvrst protivnik. U ekipi neće biti Lukea Shawa, koji je slomio desnu nogu u prvom kolu.

Wolfsburg - PSV

PSV je trenutno prvi u grupi, a u Njemačku je stigao u namjeri da ostvari svoju prvu pobjedu na njemačkom tlu nakon gotovo 40 godine. S druge strane je sjajni Wolfsburg, koji također ima velike ambicije u Ligi prvaka i namjerava iskoristiti prednost domaćeg terena. Kladionice daju prednost Vukovima, za koje vjerovatno neće igrati Knoche, dok se Vieirinha oporavio od povrede. U PSV-u nema Ariasa koji je suspendovan, kao ni povrijeđenog Jozefzoona.

Tabela:

  1. PSV 3
  2. Manchester United 3
  3. CSKA Moskva 3
  1. Wolfsburg 3

Grupa C

Atletico - Astana

Nakon poraza od Benfice, Atletico svoju šansu za tri boda vidi protiv Astane, koja ima jedan osvojeni bod. Sve osim trijumfa Madriđana bi bilo iznenađenje. Ako Torres postigne gol, to će biti njegov 100. u dresu Atletica. Za Astanu neće igrati susprenovani Twumasi.

Galatasaray - Benfica

Galatasaray nakon dva odigrana kola ima samo jedan bod, a sada u goste dolazi neugodna Benfica sa maksimalnim učinkom. Turskom timu su bodovi potrebni da uhvate priključak, dok Benfica definitivno ne dolazi bez najviših ciljeva. Nastup Semeda za Benficu je upitan, a Salvija definitivno neće biti u ekipi.

Tabela:

  1. Benfica 6
  2. Atletico 3
  3. Galatasaray 1
  4. Astana 1

Grupa D

Juventus - M'Gladbach

Juventus sa maksimalnim učinkom i kao lider u grupi D dočekuje Borussiju M'Gladbach, koja je doživjela dva poraza i do sada se pokazala kao autsajder u grupi. Mnogi očekuju novu pobjedu Juventusa, ali se s njemačkim ekipama nikad ne zna. Za Staru damu definitivno neće igrati Lichtsteiner. M'Gladbach ima problema s povredama Hermanna i Schulza.

Manchester City - Sevilla

Kako sada stvari stoje, Manchester City i Sevilla će se boriti za drugo mjesto. Ovo je prilika za Građane da pobjedom na domaćem terenu ostave Sevillu iza sebe. S druge strane, Španci su puni samopouzdanja i u Englesku nisu došli da se brane. Građani će igrati bez povrijeđenog Aguera, dok je Sevilla lišena usluga Kakute, Escudera i Carrica. Upitan je i nastup Llorentea i Luismija.

Tabela:

  1. Juventus 6
  2. Sevilla 3
  3. Manchester City 3
  4. M'Gladbach 0

Sve utakmice se igraju od 20:45 sati.