Nogomet
7

Liga prvaka: Poslastica u Dortmundu, pred Realom lak zadatak

Piše: I. P.
Foto: AFP
Foto: AFP
Prve utakmice grupne faze evropske Lige prvaka na rasporedu su večeras od 20:45 sati.

U osam utakmica prve četiri grupe poseban meč svakako je onaj između Borussije Dortmund i Arsenala.

Grupa A

Juventus i Malmö također nisu ukrštali snage u Ligi prvaka, a Juventus slovi za velikog favorita u kojem Šveđani imaju vrlo male šanse.

Olympiakos i Atletico Madrid nemaju historiju susreta u Ligi prvaka, a sve oči su uperene u goste koji ovoga puta igraju ulogu favorita.

Grupa B

Real Madrid i Basel prvi put igraju u okviru najvećeg evropskog fudbalskog takmičenja, a Kraljevski klub kao veliki favorit ulazi u ovu utakmicu.

Liverpool i Ludogorets prvi put će odmjeriti snage u 20:45 sati, a statistika je na strani Engleza.

Grupa C

Benfica i Zenit Petersburg posljednji put su odmjerili snage u martu 2012. godine u sklopu Lige prvaka kada je Benfica slavila ukupnim rezultatom 4:3. I ovoga puta Portugalci slove za favorita.

Monaco i Leverkusen posljednji put su se sreli davne 1997. godine kada je u kompletnom omjeru Monaco odnio prevagu. Ovoga puta statistika i šanse su i dalje na strani domaćina.

Grupa D

Dortmund i Arsenal se sreću u Ligi prvaka nakon godinu dana, gdje su tada u ukupnom omjeru odigrali 2:2. Nijemci u ovom okršaju imaju blagu prednost i naklonost statistike, ali je svakako riječ o veoma zanimljivoj utakmici čiji ishod niko ne može predvidjeti.

Galatasaray i Anderlecht se nisu sretali, a statistika značajnu prednost daje istanbulskom klubu.

Utakmice grupa E, F, G i H igraju se u srijedu.