Nogomet
4

Liga prvaka: Juventus sa minimalnom prednošću putuje na revanš u Madrid

Klix.ba
(Foto: EPA)
Prvi polufinalni susret Lige prvaka između Juventusa i Reala iz Madrida okončan je rezultatom 2:1 u korist prvaka Italije. Stara dama tako je ostvarila minimalnu prednost pred reavnš u Madridu gdje će pasti konačna odluka o putniku u finale.

U devetoj minuti Juventus pogotkom Alvara Morate dolazi u vodstvo. Tevez je šutirao iskosa sa desne strane, Casillas je loptu odbio na nogu Morate kojemu nije bilo teško pogoditi za 1:0.

Četiri minute kasnije pokušao je Toni Kroos, a lopta je nakon njegovog pokušaja otišla pored gola. U 27. minuti gosti uspijevaju izjednačiti rezultat. James Rodriguez je asistirao za Ronalda koji je loptu glavom zakucao u mrežu Juventusa.

U 41. minuti Real je propustio veliku priliku. Asistent kod izjednačujućeg pogotka James Rodriguez glavom je pogodio prečku Juventusovog gola nakon Iscovog centaršuta.

Petnaest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Juventusu da po drugi put dođe u vodstvo. Brz kontra napad povukao je Tevez kojeg je u odsudnom trenutku sapleo Carvajal, pa je arbitar Martin Atkinson pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Tevez i pogodio za 2:1.

Do kraja utakmice Juventus gostima nije dopustio da ozbiljnije ugroze gol Gianluigija Buffona, pa je ostalo 2:1 iz 59. minute.

U drugom polufinalu sutra sa početkom od 20:45 sati sastaju se Barcelona i Bayern Munchen.

Liga prvaka, polufinale:

Juventus - Real Madrid 2:1