Nogomet
0

Lider gostuje u Prijedoru, Olimpic crnu seriju želi prekinuti u Zenici

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pet utakmica 17. kola BHT Premijer lige na programu je danas, dok se preostala tri meča igraju u nedjelju ako ne dođe do odgađanja zbog loših vremenskih uslova.

Rudaru iz Prijedora na noge dolazi lider prvenstva – tuzlanska Sloboda. Domaći nemaju puno izbora u ovom dvoboju, pobjeda se nameće kao imperativ. Ipak, svjesni su kvaliteta suparnika.

Gosti su pomalo uzdrmani posljednjim dešavanjima oko najavljenog odlaska predsjednika Azmira Husića. No, najavljuju kako će igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi osvojili kompletan plijen i ostali na vrhu tabele. Čeliku na megdan stiže Olimpic. Domaći su upisali dva vezana poraza i protiv Vukova žele popraviti dojam i priključiti se gornjem dijelu tabele.

S druge strane, Olimpic je poražen u posljednja tri okršaja. Zbog toga je Mirza Varešanović podnio ostavku, a ekipu će na Bilinom Polju voditi Edin Prljača. Vitez će drugu utakmicu zaredom odigrati na svom terenu. Ovaj put ugostit će Široki Brijeg. Nakon neočekivanog poraza od Radnika, izabranici Branka Karačića težit će da ostvare dobar rezultat protiv tima sa Pecare. Svjesni su domaći da ih čeka težak zadatak ali vjeruju u svoje mogućnosti. Iz tabora Širokog Brijega najavljuju ofanzivnu igru.

Zrinjski će odmjeriti snage sa Drinom. Sve osim pobjede Plemića bilo bi ogromno iznenađenje.

Za Borac nema puno filozofije u okršaju sa Veležom. Trijumf je prijeko potreban za približavanje luci spasa.

Parovi i satnica:

Subota Čelik – Olimpic 13:00 sati (prijenos na BHT1) Rudar Prijedor – Sloboda 13:00 sati Vitez – Široki Brijeg 13:00 sati Zrinjski – Drina 14:00 sati Borac – Velež 15:00 sati (prijenos na Arena Sport BiH) Nedjelja Sarajevo - Travnik 13:00 sati Radnik – Željezničar 13:00 sati (prijenos na Moja TV)

Slavija – Mladost DK 13:00 sati

Tabela

  1. Sloboda 34
  2. Zrinjski 33
  3. Široki Brijeg 32
  4. Sarajevo 31
  5. Radnik 31
  6. Mladost DK 25
  7. Slavija 24
  8. Željezničar 24
  1. Čelik 22
  2. Vitez 22
  3. Travnik 17
  4. Olimpic 16
  5. Rudar Prijedor 16
  6. Borac 12
  7. Drina 9
  8. Velež 8