2:1 za Kraljeve
96

Legende Real Madrida i Arsenala odigrale sjajan meč na Santiago Bernabeu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Legende Real Madrida i Arsenala odigrale su prijateljski susret na Santiago Bernabeu, a na kraju su pobjedu ostvarili bivši igrači Kraljevskog kluba koji su slavili rezultatom 2:1.

Sjajnu manifestaciju puno bolje su otvorili bivši igrači Real Madrida, a oni su već u 6. minuti stigli u vodstvo. Roberto Carlos je u svom stilu uputio milimetarski precizan centaršut u kazneni prostor Topnika, a na pravom mjestu bio je Raul koji još ljepše glavom matira Seamana i pogađa za 1:0.

Ipak, Arsenal se nije predao, pa je Boa Morte u 18. minuti nakon asistnecije Roberta Piresa poravnao na 1:1, a konačni rezultat prvog poluvrmena, a kasnije će se ispostaviti i čitavog meča postavio je Guti nakon lijepog driblinga u 20. minuti susreta.

U drugom poluvremenu priliku za igru u dresu Arsenala dobio je i Emmanuele Eboue koji je u prethodnom period prošao kroz zaista tešku fazu u životu nakon što je u jednom trenutku ostao bez svega što je zaradio i faktički je završio na ulici. On je u drugom poluvremenu svojim potezom također zaradio aplauz publike na stadionu.

Real Madrid: Contreras, Dudek, Roberto Carlos, Pavón, Rivera, Julio César, Llorente, Butragueño, Raúl, Velasco, Alfonso, Baptista, Morientes, Seedorf, Figo, Amavisca, Guti, Xabi Alonso, Karembeu, Arbeloa, Fernando Sanz i Solari. Trener: Amancio

Arsenal: Seaman, Cygan, Winterburn, Limpar, Pirès, Anelka, Lauren, Parlour, Petit, Grimandi, Gilberto, Upson, Boa Morte, Campbell, Almunia, Eboué i Aliadère. Trener: David O'Leary.

Revanš meč igra se 8. septembra na Emiratesu.