Tokom slavlja
31

Legenda Jugoslavije osudila Livaju zbog pjesme "Mrzim Dinamo, srpsko ime to"

N. K.
Livajin potez se nije svidio Vujoviću
Livajin potez se nije svidio Vujoviću
Legendarni napadač Hajduka i reprezentacije Jugoslavije Zlatko Vujović osudio je potez heroja splitske ekipe Marka Livaje kada je zajedno s navijačima pjevao pjesmu "Mrzim Dinamo, srpsko ime to".
Hajduk je prošle sedmice neočekivano pobijedio Dinamo na zagrebačkom Maksimiru, a skandal se desio na aerodromu, gdje su navijači dočekali Livaju i ekipu.

"To nije bilo u redu. Takve pjesme ne bi smjele da se pjevaju. Ne moramo da se volimo, ali moramo da budemo korektni jedni prema drugima. Naravno da će rivalitet uvijek da postoji, ali ne vidim čemu takve pjesme. Marko je reprezentativac i ovo mu nije trebalo, a sad će ga i savez kazniti", rekao je Vujović u izjavi za Index.hr.

Legenda se pita da li je sve to bilo potrebno.

"Ipak, ne mislim da je on takav tip koji je nekoga namjerno želio uvrijediti. Hajduk je pobijedio u Zagrebu, on je postigao divan gol i fantastično je namjestio drugi. Jednostavno, sve to ga je ponijelo. Naravno da to nije bilo u redu, ali zaista ne vjerujem da je svjesno ikoga želio da uvrijedi", poručio je Vujović.

Podsjetimo, Livaja je tim potezom uvrijedio najvećeg rivala, ali i Srbiju, gde je bilo brojnih oštrih komentara na potez Hrvata.