Nogomet
0

Le Championnat: Cavani donio slavlje PSG-u

Totalsport
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Edinson Cavani (Foto: AFP)
Nogometaši PSG-a preuzeli su, barem privremeno, vrh tabele francuskog prvenstva nakon što su u 7. kolu slavili na gostovanju kod Valenciennesa s 1-0.

U prethodnih deset ligaških okršaja između ovih klubova postignuto je ukupno čak 39 golova, ali ove srijede je sve odlučeno jednim pogotkom čiji je autor u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena bio Edinson Cavani. Brzi kontranapad gostiju iz Pariza zaključen je asistencijom Zlatana Ibrahimovića i trećim ovosezonskim prvenstvenom pogotkom urugvajskog napadača.

Za PSG je ovo četvrta ligaška pobjeda i sada s 15 bodova drži prvo mjesto, ali još večeras se na čelo može vratiti Monaco koji kasnije igra protiv Bastije. Valenciennes je, pak, u sezonu startao pobjedom protiv Toulousea, a nakon toga je nanizao šest poraza.

Do prve je pobjede došao Ajaccio koji je pred svojim navijačima nadigrao Lyon s 2-1, tako da je jedina ekipa bez trijumfa u novoj sezoni ostao Sochaux koji je u ovom kolu teško stradao u gostima kod Guingampa (5-1). Bordeaux je na svom Chaban-Delmasu odigrao 0-0 protiv Reimsa. 

Le Championnat, 7. kolo:

Ajaccio - Lyon 2-1 (Arrache 18, Camara 70 / Malbranque 56) Bordeaux - Reims 0-0 Guingamp - Sochaux 5-1 (Mandanne 9, Beauvue 17, Atik 33, Sankhare 70, Langil 90+3 / Bakambu 47) Nantes - Nice 2-0 (Đorđević 27, Aristeguieta 88)

Toulouse - Lorient 1-0 (Braithwaite 71) Valenciennes - PSG 0-1 (Cavani 45+2) Monaco - Bastia (kasnije)

PSG