Nogomet
1

Evropska liga: Lazio poražen u Istanbulu, Torres postigao dva gola

Klix.ba
Yossi Benayoun i Fernando Torres (Foto: AFP)
U prvim utakmicama četvrtfinala Evropske lige večeras su odigrane četiri utakmice.

U Istanbulu je Fenerbahče sa 2:0 pobijedio Lazio našeg Senada Lulića. a oba gola su pala u posljednjim minutama utakmice. Prvo je Webo u 78. minuti doveo Turke u vodstvo golom iz penala, da bi potom samo dvije minute kasnije, za veliku prednost uoči uzvratnog susreta na sigurnih 2:0 povisio Kuyt.

Lulić je odigrao cijeli ovaj susret, ali to nije donijelo prevagu talijanskoj ekipi.

Chelsea je na Stamford Bridgeu ugostio Rubin iz Kazana, a na kraju susreta rezultat je glasio 3:1 u korist domaćih. Golovi su djelo Torresa (dva) i Mosesa za engleski tim, te Natcha iz penala za goste.

Švicarski Basel je protiv Tottenhama prokockao vodstvo od 2:0, a Adebayor i Sigurdsson su zaslužni za konačnih 2:2 na White Hart Laneu.

Benfica je u odnosu na Newcastle stekla priličnu prednost nakon večerašnjih 3:1. Tako su došli do 18. pobjede u posljednjih 18 mečeva u svim takmičenjima.

Gosti su imali sjajno otvaranje, pa je tako Sissokoov bijeg rezultirao asistencijom za Cissea i pogotkom. Dogodilo se to u 13. minuti, ali je već u 25. bilo 1-1 nakon što je Krul tek odbio jedan udarac, ali je na odbijenu loptu najbolje reagirao Španac Rodrigo i poslao je u mrežu za 1-1.

U nastavku je Benfica nova dva pogotka postigla u 65. i 71. minuti. Prvo je Brazilac Lima iskoristio grešku u dodavanju gostujuće odbrane, te je iskosa preizno pogodio za 2-1, a potom je Paragvajac Cardozo bombastično realizovao penal za 3-1. Newcastle na kraju čak može biti zadovoljan ovim porazom, jer je moglo završiti i s većom razlikom. Benfica je, naprimjer, imala pet puta više udaraca u okvir gola (10-2).

Uzvratne utakmice će biti odigrane 11. aprila.

Evropska liga, četvrtfinale (prve utakmice):

Chelsea – Rubin 3:1 (Torres 16, 70 Moses 32 – Natcho 41) Benfica - Newcastle 3-1 (Rodrigo 25, Lima 65, Cardozo 71-11m / Cisse 13) Tottenham - Basel 2-2 (Adebayor 40, Sigurdsson 58 / Stocker 30, Frei 34) Fenerbahče – Lazio 2:0 (Webo 78, Kuyt 90)