Didier Drogba
0

"Lampard je bio u pravu što mi nije prepustio penal"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najuvjerljivijom pobjedom sezone, a bilo je 8-0 protiv Wigana, nogometaši Chelseaja zadržali su bod prednosti pred Manchester Unitedom i došli do četvrtog klupskog naslova prvaka Premiershipa.

Posebno je sretan pritom mogao biti njihov bjelokošćanski napadač Didier Drogba koji je hat-trickom dosegao brojku od 29 prvenstvenih pogodaka ove sezone, dovoljnu za naslov najboljeg strijelca takmičenja.

Koliko je žarko taj naslov želio vidjelo se u 32. minuti utakmice. U tim je trenucima golovima poravnat s Rooneyjem (svaki po 26) Drogba želio izvesti jedanaesterac koji bi mu nudio priliku povesti na tabeli najboljih strijelaca Premiershipa. Frank Lampard je odmahnuo rukom i povećao prednost svoje ekipe na 2-0.

Nije to Drogbi bilo drago, pa su saigrači razmijenili i nekoliko riječi poslije najstrože kazne.

"Shvaćam Lampardovu odluku, ali prvobitno sam bio razočaran njom. Vodili smo 1-0, a ja sam silno želio postići gol. Frustraciju sam ostavio iza sebe u drugom poluvremenu. Igrali smo dobro i znao sam da će se prilika za gol ukazati."

"Priznajem da nisam bio zadovoljan njegovim potezom, ali sam kasnije spoznao da je on bio u pravu, odnosno da sam ja pogriješio", izvinio sese najbolji strijelac Premiershipa i zaključio:

"Ključ cijele sezone bila je mentalna snaga. Čak i u trenucima kada nismo igrali dobro išli smo naprijed i pokušavali. Cijela je ekipa jaka u glavi i kao sastav kojeg mnogi nazivaju starim mislim da možemo biti ponosni na ostvareno."