Didier Drogba
0

"Uživam u najljepšim trenucima karijere"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Na impresivan su način nogometaši Chelseaja došli do naslova prvaka engleskog Premiershipa. Uoči zadnjeg kola su trebali odbraniti prednost od jednog boda u odnosu na Manchester United.

Ispunili su plan velikom, 8-0 pobjedom protiv Wigana, te su time prekinuli dominaciju Manchester Uniteda u Premiershipu, koji je proslavljao naslov prvaka posljednje tri sezone. Zadnji prije njih na vrhu Premiershipa su također bili igrači Chelseaja.

"Ovo su najljepši trenuci u mojoj karijeri. Od trenutka kada sam postao profesionalac se nisam osjećao ovako lijepo i blaženo. Prvaci smo posve zasluženo, jer smo žestoko radili od prvog dana sezone. Uz sve to se nadovezavao i moj lični uspjeh, osvajanje naslova najboljeg strijelca lige, što me čini jako sretnim", rekao je Bjelokoščanin Didier Drogba.

Od osam pogodaka u posljednjem kolu tri je postigao Drogba. Time je došao do brojke od 29 pogodaka ukupno, odnosno tri više od konkurenta Waynea Rooneyja, najboljeg igrača Manchester Uniteda.

"Neću u prvi plan stavljati svoj trofej. Iskreno, mislim da je brojka od 103 pogotka cijele ekipe u sezoni daleko fascinantnija. Mislim da smo stvarno odigrali sjajno cijelu sezonu u Premiershipu i ovo je veliki uspjeh tima. Od trenera Ancelottija do svakog pojedinca na terenu ili na klupi za rezerve", zaključio je Drogba.