Didier Drogba
0

"Gerrardova greška nas je pogurala prema pobjedi"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Chelseajev bjelokošćanski centarfor Didier Drogba apostrofirao je veliku pogrešku kapitena Liverpoola Stevena Gerrarda kao ključni trenutak derbija 37. kola Premiershipa u kojem je njegova ekipa na Anfieldu svladala ''redse'' s 2-0.

Bila je to najvažnija utakmica sezone za Chelsea. Pobjeda je ''plave'' sa Stamford Bridgea dovela na prag naslova prvaka koji će sigurno osvojiti ukoliko u zadnjem kolu pobijede Wigan na svom terenu. Ukoliko Chelsea dopusti senzaciju u tom dvoboju, ovisit će o rezultatima Manchester Uniteda.

Upravo je Drogba iskoristio veliku grešku Gerrarda u 33. minuti, te je presjekao njegovo dodavanje prema Reini, zaobišao španskog golmana Liverpoola i pospremio loptu u praznu mrežu. Kasnije je Frank Lampard zabio još jedan gol i potvrdio pobjedu gostiju.

"Gerrard je napravio veliku grešku. Naravno, nije to namjerno učinio, ali ja sam imao veliku sreću što sam se našao na pravom mjestu i zabio pogodak. Taj nam je gol donio veliko olakšanje i dao nam dodatno samopouzdanje, pa smo na kraju ostvarili odlični rezultat", izjavio je Drogba odmah nakon utakmice.

Reprezentativac Obale Bjelokosti smatra da je sudija kontakt Liverpoolovog Brazilca Lukasa i njegovog saigrača u klubu i reprezentaciji Salomona Kaloua pretkraj prvog poluvremena trebao okarakterizirati kao prekršaj za jedanaesterac.

"Znam da nije lako dosuditi takav penal u važnoj utakmici. No, ako je bio penal, a bio je, onda ga je trebao i dosuditi", kaže Drogba.

O tome  je li doista bio, pogotovo po kriterijima suđenja u engleskom nogometu, dalo bi se raspravljati.